Google, Pixel cihazları servise posta yoluyla ulaştırma devrini başlattı

Google Pixel 2. Fotoğraf: AndroidCentral.

Google, problemli Pixel akıllı telefonlar için yeni onarım servisi hizmetini başlattı. Bundan böyle ABD'de yaşayan kişiler servis tarafından gönderilen özel paketle telefonu kargo aracılığıyla onarım merkezine iletebiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Google, yeni nesil Pixel akıllı telefonların üretimi için yıllardır birçok farklı şirketle çalışıyor. Her yeni modelde gelen talepler değerlendirilirken müşteri memnuniyetinin artırılması için de hamleler yapılıyor. Bu kapsamda Pixel telefonlar son olarak 'servis' projeleri de gündeme gelmeye başlıyor.

HTC tarafından üretilen Google Pixel.
HTC tarafından üretilen Google Pixel.

Problemleri yazmak gerekiyor

ABD'de yaşıyorsanız ve herhangi bir sebepten dolayı bozulan bir Google Pixel telefonunuz varsa artık ürünü posta yoluyla onarım servisine iletebiliyorsunuz. Problemli cihaza sahip olanların uygulaması gereken adımlar ise gayet basit. Öncelikle cihazın kırık bir ekran ya da fiziksel bir hasarı yoksa (ilk bakışta dikkat çeken bir problemi yoksa) sorunları kalem kalem yazmak gerekiyor.

Onarım 7 ile 10 iş günü arasında gerçekleşiyor ve müşteriye ürün gönderimi sağlanıyor.
Onarım 7 ile 10 iş günü arasında gerçekleşiyor ve müşteriye ürün gönderimi sağlanıyor.

Servisten üç gün içinde özel kargo paketi geliyor

Daha sonrasında IMEI numarasıyla onarım merkezinden randevu alındığında işlemin bir kısmı tamamlanmış oluyor. Ardından servis size üç gün içinde özel bir paket gönderiyor. Üstelik bu paketi alırken müşterinin herhangi bir ödeme yapmasıgerekmiyor. Daha sonrasında müşteri tarafından güzelce paketlenen akıllı telefon benzer şekilde onarım merkezine gönderiliyor. Onarım tamamlandığında ise cihaz kargoyla müşteriye iletiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >