Google Pixel, iPhone 7 ve Galaxy S7 Edge: En iyi kamera hangisinde?

Son dönemlerde çıkan akıllı telefonlarda işlemci ve ram gibi önemli özellikler ön planda olması gerekirken genellikle konuşulan bu telefonların kameraları oldu. İşte en iddialı akıllı telefonların kamera karşılaştırması.

Google Pixel ile başlayacak olursak, ürün yönetimi başkan yardımcısı olan Brian Rakowski, kamerayı "sınıfının en iyisi" olarak nitelendirdi. Akıllı telefon ve DSLR fotoğraf makinelerinin kalitesini değerlendiren DxOMark kuruluşunun, Pixel'in kamerasına bugüne kadar verilmiş en yüksek puanı verdiğini (89 puan) söyleyerek bu iddiasını destekledi.

Öyle ki Rakowski bu iddiasını biraz daha abartarak, "Bu sadece şimdiye kadar yaptığımız en iyi kamera değil, şimdiye kadar yapılmış en iyi akıllı telefon kamerası" dedi. Yani biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu gibi bir şey.
Google Pixel mi iPhone 7 mi?
Özellikle Apple ve Samsung'un son yıllarda akıllı telefon kamerası alanında ne kadar hakim olduğunu göz önüne alırsak, tabii ki de bunu büyük bir iddia olarak konuşuruz.

Ne dersiniz? Google, kamerasının kalitesiyle övünmek için haklı mı?

Güneş almış çiçeklerin fotoğrafı gibi parlak ve doğrudan ışıklarla dolu sahneleri çekerken Pixel, yaprakların parlak beyazlarında iPhone 7 veya S7 Edge'den daha az detay kaybetti.

Google Pixel, ışıkların parlak tarafını işlemekte iyi olsa da, gölgelerle iyi işler çıkardığı söylenemez. IPhone 7, çoğu görüntünün gölgesinde bir miktar daha ayrıntı seçebiliyor ve genel olarak iPhone 7, diğer ayarlarda da tutarlı bir şekilde daha düz bir görüntü yakalıyor.

S7, aldığı görüntülere daha fazla kontrast (zıtlık) uygularken, iPhone'da bu şaşırtıcı olmayan bir davranış olarak karşımıza çıkıyor. Piksel ve S7 Edge, size Instagram veya Facebook'a göndermek istediğiniz fotoğraflarınızda daha az düzeltmeye ihtiyaç duyan daha hoş bir görüntü verecektir. IPhone 7'nin fotoğraflarında kamera karşısında pek fazla değişim yok. Yani bu şu demek; iPhone'dan sosyal medyaya fotoğraf eklerken üzerinde biraz daha fazla çalışmanız gerekir.



Renk üretimi üç kameranın hepsinde sağlam. Çerçevede son derece canlı renkler olduğunda Pixel ve Galaxy S7'in bazı görüntülerinde aşırı doygunlaştırma eğilimi var. Burada net bir galibin olduğu söylenemez.



Pixel'in, iPhone 7 ve S7 Edge'den biraz daha keskin görüntüler ürettiği üstü örtülemez bir gerçek tabii.



Aynı bölüm üzerinde yapılan yüzde 100 yakınlaştırmada da en keskin görüntü Google Pixel'e ait. Fotoğraf, S7 Edge'den biraz daha fazla işlenmiş görünüyor. iPhone 7 ile kıyaslarsak çok daha yumuşak görünüyor.

İşte Pixel'in rekabetinin gerisinde kaldığı bir alan. İlk bakışta Google'ın yeni telefonu, iPhone 7 veya Galaxy S7 gibi düşük ışık koşullarında yeteri kadar yetenekli görünüyor ancak daha yakından incelendiğinde bazı istenmeyen ses ve kırılmalar görülüyor.



Gün batımından hemen sonraki andan iki örnek:



Samsung, yüzünüzdeki lekeleri gizlemenize, yüzünüzdeki çarpıklığı geniş açıdan kaldırmanıza veya gözlerinizin boyutunu büyütmenize izin veren selfie araçları paketini sunuyor. Pixel, 8 megapiksel çözünürlükte en yüksek çözünürlüklü ön kameraya sahip ancak dahili bir flaş sunmuyor.



Bu telefonların her biri kamera konusunda ihtiyaç duyduğunuz kadar hızlı ancak, iPhone, kamerayı fiziksel bir düğmeye basarak başlatmanıza izin vermeyen tek telefon. Galaxy S7 Edge'de, kamerayı başlatmak için ana düğmeye iki kez basabilirken Pixel'de de güç düğmesini kullanarak aynı işlemi yapabiliyorsunuz. Samsung'un çift basmalı başlatıcısı, hızlı kamera uygulaması ve daha hızlı otomatik netleme özelliği, Google veya Apple'ın sunduğundan daha hızlı çekim deneyimi yaşatıyor.


Her üç telefon da 4K çözünürlükte video çekimi yapabilir ve saniyede 240 kareye kadar yavaş hareketli (720p çözünürlükte) video çekebiliyor.. Her üç telefonun da video kalitesi mükemmel bir performans sergiliyor.



Kaynak: www.theverge.com



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >