Google Pixel rekor kırıyor: iPhone ve Samsung'u solladı

Her yılın en büyük alışveriş dönemi olan Black Friday çılgınlığında şirketlerin satış rakamları ortaya çıkmaya başladı. Akıllı telefon satışlarında Google Pixel'in Apple ve Samsung'u solladığı görüldü.

Google'ın geçen ay piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonu Google Pixel muhteşem özellikleriyle adından söz ettirmişti. Epey yoğun geçen alışveriş dönemini de başarıyla atlatan akıllı cihaz rüştünü ispatlamış oldu.

Localytics adlı istatistik firmasının yaptığı araştırmaya göre Black Friday ve sonrasındaki 4 günde satılan Google Pixel sayısı geçtiğimiz ay satılan ortalama cihaz sayısına göre yüzde 112 arttı. Bir karşılaştırma yapacak olursak; aynı dönemde iPhone 7 sayısı %13, Samsung Galaxy S7 sayısı ise % 36 arttı. Bu rakamlara göre Google Pixel'in, Apple ve Samsung'u epey solladığı görülüyor.

Google Pixel etkileyici bir cihaz
Araştırmayı yapan Localytics firması yaptığı değerlendirmede; ortaya çıkan verilere göre ekim ayının başında tanıtılan Google Pixel'in oldukça etkileyici bir cihaz olduğunu söyledi. Her ne kadar analistler Google Pixel'in, iPhone satış rakamlarına ulaşmasını beklemese de cihaz için oldukça fazla talep olduğu ortada ve istatistikler Google Pixel'in dördüncü çeyrekte 3 milyon, önümüzdeki yıl ise 5 veya 6 milyon satacağını gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >