Google, sanal gerçeklik odaklı ultra yüksek çözünürlüğe sahip OLED ekran geliştiriyor

Google VR
Google VR

Sanal gerçeklik alanında çalışmalarını hızlandıran Google, iddiaya göre 1443 ppi piksel yoğunluğuna sahip 4,3 inçlik OLED ekran geliştiriyor. Mevcut panellerden neredeyse üç kat daha yoğun ekran, Google'ın yeni nesil VR cihazında kullanılabilir.

Pazar hacmi belirli bir hızda büyümesini sürdüren sanal gerçeklik cihazları, ekran teknolojileri konusunda beklenen dönüşümü yaşamaya tahmin edilenden daha yakın olabilir. Oled-info.com'un raporuna göre Google, geliştirdiği 4,3 inçlik OLED ekranla 1443 ppi piksel yoğunluğu seviyesine ulaşarak sanal gerçeklik endüstrisini baştan aşağı değiştirecek.

SID Display Week 2018 etkinliğinde sergileneceği resmen açıklanan panel, Samsung veya Google'ın doğrudan OLED üretimine yatırım yaptığı LG Display tarafından üretilecek. 5500 x 3000 piksel çözünürlükle 4,3 inçlik ufak bir panele 18 milyon piksel sığdıran Google, gelişmiş OLED ekranıyla yeni nesil sanal gerçeklik donanımlarının önünü açacak.

Google imzalı paneli seri üretime taşıyacak olan firmanın Samsung olma ihtimali ağır basıyor. Zira halihazırda normal ölçekte bir OLED paneli 1000 ppi üstü piksel yoğunluğuyla üretebilecek tek firma olan Güney Koreli teknoloji devi, aynı zamanda sanal gerçeklik ekipmanlarının da bir numaralı panel tedarikçisi.

120 Hz yenilenme hızı, 1443 ppi piksel yoğunluğuyla VR uygulamalarının ihtiyaç duyduğu kriterleri fazlasıyla kendinde toplamayı başaran panel, 22-25 Mayıs tarihlerinde ABD'nin Los Angeles şehrinde düzenlenecek olan büyük ekran teknolojileri organizasyonunda görücüye çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >