Google'da işe girmek isteyenlere artık bu zor sorular sorulmayacak

Google, iş mülakatlarında sorduğu bazı soruları çok zor olduğu gerekçesiyle sormaktan vazgeçti.

Google'in iş mülakatları dünyaca ünlüdür. Google'da çalışmak isteyenlere sorduğu inanılmaz zor sorular her daim gündem olmuştur. Ancak Google artık kendisi de bazı soruların inanılmaz zor olduğunu kabul etti ve bu soruları mülakatlarda sormaktan vazgeçti. İşte o sorulardan bazıları:
Rögar kapakları neden yuvarlaktır?
Cevap: Yuvarlak kapaklar, yuvarlak bir delikten içeri düşmezler.
Rögar kapakları neden yuvarlaktır? Cevap: Yuvarlak kapaklar, yuvarlak bir delikten içeri düşmezler.
Seattle’daki tüm camları sildirmek için ne kadar para ödemeniz gerekir?
Cevap: Bu sorunun kesin ve net bir cevabı yok. Google burada kişinin sorunları çözebilen bir yapıda olup olmadığını test ediyor.
Seattle’daki tüm camları sildirmek için ne kadar para ödemeniz gerekir? Cevap: Bu sorunun kesin ve net bir cevabı yok. Google burada kişinin sorunları çözebilen bir yapıda olup olmadığını test ediyor.
Bir korsan gemisinde kaptansınız ve ganimetin nasıl bölüneceğini oylamanız gerek. Eğer mürettebatınızın %50’sinden fazlası önerdiğiniz şekilde hazineyi paylaşırsa öleceksiniz. Peki hem hayatta kalıp hem de hazineyi istediğiniz gibi nasıl paylaşabilirsiniz?
Hazinen %51'ini mürettebat arasında paylaştırırsanız sorun çözülür.
Bir korsan gemisinde kaptansınız ve ganimetin nasıl bölüneceğini oylamanız gerek. Eğer mürettebatınızın %50’sinden fazlası önerdiğiniz şekilde hazineyi paylaşırsa öleceksiniz. Peki hem hayatta kalıp hem de hazineyi istediğiniz gibi nasıl paylaşabilirsiniz? Hazinen %51'ini mürettebat arasında paylaştırırsanız sorun çözülür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >