Google'ın bu sene üzerinde çalışacağı 5 teknoloji

Google Pixel
Google Pixel

Google her ne kadar arama motoru ve yazılım geçmişiyle bilinse de şirket aslında akıllı telefondan hoparlörlere kadar birçok farklı donanım üzerinde de çalışıyor. Şirketin bu yıl odaklanacağı yeni teknolojilere yakından bakıyoruz.

Google, daha çok arama motoru kimliğiyle ön plana çıksa da şirket esasında donanım dahil birçok farklı teknoloji üzerinde çalışıyor. Android işletim sistemine ek olarak geliştirdiği özelyazılımlar vasıtasıyla milyonlarca kişiye erişen Amerikan devi, bilhassa son beş yıldır akıllı telefon cephesinde önemli adımlar atıyor. Ama artık bunlar da yeterli değil!

Şirket artık bu bahsedilen teknolojilerden çok daha fazlasına odaklanmış durumda; sanal gerçeklik, kişisel asistan ve yapay zeka da bunlar arasında. Google'ın bu yıl ağırlık vereceği ve üzerinde ter dökeceği teknolojiler şöyle:

  • Sanal gerçeklik gözlüğü
    Pixel 2 akıllı telefon
    Büyük ekranlı Pixel telefon
    Google Home 2 akıllı hoparlör
    Project Tango artırılmış gerçeklik
Yepyeni bir sanal gerçeklik gözlüğü!
Sanal gerçeklik, Google'ın özellikle son yıllarda odaklandığı en önemli ana gündem maddelerinden biri. Bu kapsamda öncelikle karton gözlüklerle sahneye çıkan şirket, daha sonrasında Daydream'i devreye sokarak önemli bir çağ atladı. Üstelik geçtiğimiz haftalarda Geliştiriciler Konferansı kapsamında sanal gerçeklik konusu gündeme alındı. Sanal gerçeklik gözlükleri genellikle yüksek fiyatlara satılıyor ve aygıtların çalışması için gerçek anlamda performanslı bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. Lakin Google'ın yeni kulaklık seti ek bir cihaza ihtiyaç duymadan kullanıcılara sanal gerçeklik deneyimi yaşatacak.
Yepyeni bir sanal gerçeklik gözlüğü! Sanal gerçeklik, Google'ın özellikle son yıllarda odaklandığı en önemli ana gündem maddelerinden biri. Bu kapsamda öncelikle karton gözlüklerle sahneye çıkan şirket, daha sonrasında Daydream'i devreye sokarak önemli bir çağ atladı. Üstelik geçtiğimiz haftalarda Geliştiriciler Konferansı kapsamında sanal gerçeklik konusu gündeme alındı. Sanal gerçeklik gözlükleri genellikle yüksek fiyatlara satılıyor ve aygıtların çalışması için gerçek anlamda performanslı bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. Lakin Google'ın yeni kulaklık seti ek bir cihaza ihtiyaç duymadan kullanıcılara sanal gerçeklik deneyimi yaşatacak.
Yenilenen Pixel 2 akıllı telefon
Pixel akıllı telefonlarla Android ekosisteminin en büyük oyuncusu Samsung'u hedef alan Google, ikinci nesil Pixel ile kullanıcılara yepyeni bir deneyim vadedecek gibi görünüyor. Dolayısıyla Android'in gelişimi için bu sene dev yazılım şirketinden Pixel 2'yi beklemek gerek. Zira ilk güncellemelerin öncelikle Pixel akıllı telefonlara geldiğini de unutmamak gerekiyor.
Yenilenen Pixel 2 akıllı telefon Pixel akıllı telefonlarla Android ekosisteminin en büyük oyuncusu Samsung'u hedef alan Google, ikinci nesil Pixel ile kullanıcılara yepyeni bir deneyim vadedecek gibi görünüyor. Dolayısıyla Android'in gelişimi için bu sene dev yazılım şirketinden Pixel 2'yi beklemek gerek. Zira ilk güncellemelerin öncelikle Pixel akıllı telefonlara geldiğini de unutmamak gerekiyor.
Büyük ekranlı bir akıllı telefon ya da tablet
Pixel 2 ve Pixel 2 XL haricinde Google'ın bu sene yeni büyük ekranlı bir akıllı telefon daha çıkarması bekleniyor. Şu an için henüz şirket cephesinden herhangi bir doğrulama gelmese de tahminler en güncel Android sürümüyle gelen bir tabletin de piyasaya çıkabileceği yönünde.
Büyük ekranlı bir akıllı telefon ya da tablet Pixel 2 ve Pixel 2 XL haricinde Google'ın bu sene yeni büyük ekranlı bir akıllı telefon daha çıkarması bekleniyor. Şu an için henüz şirket cephesinden herhangi bir doğrulama gelmese de tahminler en güncel Android sürümüyle gelen bir tabletin de piyasaya çıkabileceği yönünde.
Google Home 2 akıllı hoparlörler
Amazon Echo'ya rakip olarak çıkan Google Home, bu yıl yeni versiyonuyla güncellenebilir. Sanal asistanın çok daha yetenekli hale geleceği Google Home 2 ile birlikte akıllı hoparlörler çok daha işlevsel şekilde kullanılabilecek. Bu tip ürünlerin Nesnelerin İnterneti kapsamında ev içindeki diğer aygıtlarla etkileşime geçmesiyle birlikte kullanım alanı daha da genişleyecek.
Google Home 2 akıllı hoparlörler Amazon Echo'ya rakip olarak çıkan Google Home, bu yıl yeni versiyonuyla güncellenebilir. Sanal asistanın çok daha yetenekli hale geleceği Google Home 2 ile birlikte akıllı hoparlörler çok daha işlevsel şekilde kullanılabilecek. Bu tip ürünlerin Nesnelerin İnterneti kapsamında ev içindeki diğer aygıtlarla etkileşime geçmesiyle birlikte kullanım alanı daha da genişleyecek.
Güncellenen Project Tango teknolojisi
Mobil cihazlardaki sensörler aracılığıyla ortamın üç boyutlu modelini oluşturmaya yarayan Project Tango teknolojisi daha da geliştirilecek. Hatta bu kapsamda Project Tango destekli yeni bir telefonun duyurulması da gündemde. Tabii sanal gerçeklik ve fiziksel alanı birleştiren bu teknolojinin farklı çalışmalar için de kullanılması söz konusu.
Güncellenen Project Tango teknolojisi Mobil cihazlardaki sensörler aracılığıyla ortamın üç boyutlu modelini oluşturmaya yarayan Project Tango teknolojisi daha da geliştirilecek. Hatta bu kapsamda Project Tango destekli yeni bir telefonun duyurulması da gündemde. Tabii sanal gerçeklik ve fiziksel alanı birleştiren bu teknolojinin farklı çalışmalar için de kullanılması söz konusu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >