Google'ın büyümesi durmuyor: HTC de onlara katılmak üzere

Google, HTC'yi alıyor.
Google, HTC'yi alıyor.

Tayvan'da faaliyet gösteren teknoloji araştırma geliştirme şirketlerinden sızan raporlara göre Google, HTC'yi satın almaya çok yakın. Son zamanlarda ürettikleri telefonlarla beklentilerin altında kalan ve finansal açıdan zor günler geçiren HTC'nin Google'a katılması iki taraf içinde kazançlı bir anlaşma ortaya çıkarabilir.

2016 yılı içerisinde satışa çıkarılan Pixel serisiyle dikkat çeken şu sıralar ise yoğun şekilde Pixel 2 üzerinde mesai harcayan HTC, Google'ın kanatları altına girmeye çok yakın. HTC'nin akıllı telefonları birçok farklı kullanıcı tarafından takdirle karşılansa da telefonlara duyulan ilginin azalması ve spesifik eleştiriler şirketi sıkıntıya sokmak konusunda yeterli oluyor. Motorola'nın durumuna oldukça benzeyen işleyiş, HTC'yi de Google'ın alt kolu yapmak konusunda yeterli olacak gibi görünüyor.

Google'ın uzunca bir süredir stratejik olarak ortaklık yaptığı HTC'ye yapacağı teklifin detayları da rapora yansımış durumda... Rapordaki verilere göre Google'ın nihai hedefi HTC'nin yalnızca "akıllı telefon" departmanını satın almak. Projeye göre HTC'nin akıllı telefon departmanı Google'ın kontrolüne verilirken VRgibi konularda HTC, eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Bu değişikliğin hangi mali şartlarda gerçekleşeceği henüz açıklanmazken durum, teknoloji çevrelerinde büyük heyecan oluşturmayı başardı. Söz konusu iddialar, gücünü hemen hissettirmeye başladı. HTC'nin borsa hisselerinde gerçekleşen değişimler; iddialara duyulan güvenin fazlalığını ortaya koyuyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >