Güney Kore dijital paraları yasaklamaya hazırlanıyor

Güney Kore
Güney Kore

Geçtiğimiz günlerde dijital paraları engellemek için yasa tasarısı hazırlamaya başlayan Güney Kore, bu hamlelerle Bitcoin'in değerini de düşürüyor.

Güney Kore tarafından geçen haftadan beri ciddi baskı altında tutulan dijital paralar, son günlerde çok daha fazla konuşulmaya ve kontrol altına alınmaya başlandı. Tartışmalara son noktayı koyan Güney Kore Adalet Bakanı, dijital para ticaretini yasaklamak için bir tasarı hazırladıklarını söyledi.

Güney Koreli bir kripto borsası Coinone’nin bir temsilcisi Reuters’a yaptığı açıklamada, ''Ulusal Vergi Dairesi’nden birkaç yetkili bu hafta ofisimize baskın düzenledi'' dedi.

Güney Kore açıklaması sonrası dijital paralar pazarından önemli bir değer kaybı yaşandı.
Güney Kore açıklaması sonrası dijital paralar pazarından önemli bir değer kaybı yaşandı.
  • CoinMarketCap’in raporuna göre tüm zamanların en fazla dijital para rekoru 830 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu durumu değerlendiren dijital para uzmanlarından Sebastian Quinn Watson, ''Japonya bu hareketin muhtemel en büyük faydalanıcısı olacak. Kaliteli, iyi borsalar gelişecek ve kötü çalışan borsalar tükenecek. Ve kalanlar pazara faydalı olacak.'' dedi.

Wall Street Journal raporunda yer alan bilgide Güney Kore’deki dijital para düzenleyici hesapları yöneten bankalar üzerinde geniş çaplı bir denetim hazırlığı olduğu yer alıyordu.

Düzenlemelerle ilgili konuşan Güney Kore Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Choi Jong-ku, ''Suç ve yasadışı fonlara aktif olarak bazı bankaların yardım ettiği ve onların bu sayede cesaretlendirildiği yönünde artan bir endişe var.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >