Haftanın Mobil Uygulamaları: En başarılı 5 fotoğraf düzenleme uygulaması

Mobil uygulama
Mobil uygulama

Android ve iOS platformları için en yetenekli 5 fotoğraf uygulamasını bir araya getirdik. İşte karşınızda her iki mobil işletim sisteminde de fotoğrafları birer sanat eserine dönüştüren uygulamalar...

Bu haftadan itibaren hem Android hem de iOS uyumlu olarak tasarlanan 5 mobil uygulamaya yakından bakıyoruz. Bildiğiniz gibi Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal platformlar, akıllı telefonlarda en fazla kullanılan uygulamaların başında yer alıyor. İşte bu noktada kullanıcılar mobilcihazlarla çekilen fotoğraf ve videolar için çeşitli düzenleme uygulamalarına ihtiyaç duyuyor.

VSCO

İlk fotoğraf düzenleme uygulamamız VSCO. Özellikle basit kullanımı sayesinde ön plana çıkan bu uygulama, mobil cihazlarda fotoğrafdüzenlemesi yapanların mutlaka en az bir kez kullandığı yazılımlardan biri.

VSCO’nun en önemli özelliği öntanımlı ayarlara imkan tanıması. Fotoğraf düzenlemelerini çok hızlı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan uygulama, aynı zamanda birçok farklı efekt arasından seçim yapabilmeye de imkan tanıyor. Pozlama, gölge, beyaz ayarı gibi kapsamlı işlemler de doğduran bu uygulama vasıtasıyla gerçekleştirilebiliyor. Üstelik uygulama içinden Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarla bağlantı kurup hızlıca paylaşım yapabilmek mümkün.

Snapseed

Snapseed uygulaması, Android ve iOS tarafındaki başarılı fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olarak dikkat çekiyor.
Snapseed uygulaması, Android ve iOS tarafındaki başarılı fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Başarılı alternatiflerden birisi de Snapseed. Google tarafından geliştirilen bu mobil uygulama, VSCO’ya oranla biraz daha geniş kapsamlı düzenleme yapmayı sağlıyor. Snapseed üzerinden standart düzenlemelere ek olarak sunulan geniş efekt yelpazesi en önemli avantajlar arasında.

Bilhassa iyileştirmefırçası özelliğiyle ön plana çıkan ücretsiz uygulama, araçlar bölümü üzerinden ince ayar, ayrıntılar, beyaz dengesi, sihirli parıltı, HDR, lens bulanıklığı ve viynet gibi fotoğrafların harika görünmesini sağlayan detaylar da sunuyor.

Düzenlenen fotoğrafların cihazakaydedilmesinin yanı sıra paylaşma seçenekleri üzerinden fotoğrafları sosyal medyaya gönderebilmek de mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >