Hangisi daha hızlı? iPhone 8 Plus ve Galaxy Note8 kıyaslama!

iPhone 8 Plus vs Galaxy Note8
iPhone 8 Plus vs Galaxy Note8

Apple ve Samsung'un en hızlı telefonları karşı karşıya geldi. Gerçekleştirilen testler, iki cihaz arasındaki performans farkını ortaya koyuyor. Evet; iki cihaz da çok yüksek performans sergiliyor. Ancak söz konusu "daha fazla performans" olduğunda işler değişiyor; işte testler ve tüm ayrıntılar...

iPhone 8 serisinin tanıtılmasının ardından tepe seviyesindeki modellere dair kıyaslama videoları yayınlanmaya başlandı. Bu kapsamda Apple tarafında iPhone 8 Plus baz alınırken Samsung'da ise sözü Galaxy Note8 alıyor. Elbette ekran, performans ya da kamera tarafında her iki cihazın da ön plana çıktığı bazı alanlar var. Hatta geçtiğimiz dönemlere Apple ve Samsung'un tepe seviyesindeki akıllı telefonları kamera testinde karşı karşıya getirilmiş, Galaxy Note8'in bazı noktalarda iPhone 8 Plus'a üstünlük kurduğu ortaya çıkmıştı.

Benchmark testlerinden geçen telefonlar, daha sonrasında gerçek kullanıcıyı deneyimine yönelik testlere tabii tutuluyor.
Benchmark testlerinden geçen telefonlar, daha sonrasında gerçek kullanıcıyı deneyimine yönelik testlere tabii tutuluyor.

iPhone 8 Plus ve Galaxy Note8 kıyaslama

Son paylaşılan videoyla birlikte iPhone 8 Plus ve Galaxy Note8 performans konusunda da değerlendirmeye alındı. Öncelikle her iki cihazın da aynı seviyede test edilebilmesi için yazılım güncellemeleri gerçekleştiriliyor. Akabinde benchmarkuygulamalarıyla testlere geçiliyor. Ancak öncesinde teknik taraftaki ayrıntıları paylaşmakta yarar var:

iPhone 8 Plus özellikleri

  • Apple A11 Bionic yonga seti
    4+2 yapısında 6 çekirdekli işlemci
    3 çekirdekli Apple grafik işlem birimi
    3 GB RAM

Galaxy Note8 özellikleri

  • Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti
    4+4 yapısında çalışan 8 çekirdekli işlemci
    Adreno 540 grafik işlem birimi
    6 GB RAM

Oyun testlerinde iPhone 8 Plus bekleme süresini ortadan kaldırarak Galaxy Note8 karşısında önemli bir üstünlük kuruyor.
Oyun testlerinde iPhone 8 Plus bekleme süresini ortadan kaldırarak Galaxy Note8 karşısında önemli bir üstünlük kuruyor.

Yazılımlar üzerinden gerçekleştirilen performans testlerinde iPhone 8 Plus birinci geliyor. Ancak tabii ki bunlardan daha önemli kriterler var; kullanıcı deneyimi. Parmak izi okuyucu ve kameraların açılış hızı test edildiğinde devler berabere kalıyor. Diğer temel uygulamaların açılış hızlarında da benzer sonuçlar var. Ancak söz konusu oyunları açmak olduğunda ilk açılışta iPhone 8 Plus kendini bir kez daha gösteriyor.

Zira A11 Bionic yonga seti burada 4+2 olmak üzere toplamdaki 6 çekirdekle "bekleme süresini" minimuma indiriyor. Son kriter ise açık uygulamalara tekrardan geri dönülmesi. Söz konusu arka plandaki uygulamalara dönme olduğunda Galaxy Note8'in üstünlüğü ön plana çıkıyor. Yani genel bir hız ve performans değerlendirmesinde iPhone 8 Plus genel anlamda yarışı önde lider tamamlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >