Hangisi daha hızlı? iPhone XR ve Galaxy Note9 karşı karşıya

iPhone XR ve Galaxy Note9
iPhone XR ve Galaxy Note9

iPhone Xs ve iPhone Xs Max'e oranla daha uygun fiyatıyla dikkat çeken iPhone XR, Samsung'un tepe seviyesi Galaxy Note9'u karşısında başarısını kanıtlıyor. Uygulama açılışlarında arada net bir fark oluşurken, testin ikinci aşamasında ise benzer sonuçlar ortaya çıkıyor. Testler ve tüm ayrıntılar haberimizde:

Üst seviye akıllı telefonlar arasındaki 'hız yarışı' devam ediyor. Bu kez başrolde Apple iPhone XR ve Samsung Galaxy Note9 var. Şu anda hem Apple hem de Android tarafında piyasadaki en yüksek hızlı telefonlar arasında yer alan bu iki model, yapılan testlerde de bu durumu ispatlıyor.

Daha önce de birçok farklı segmentte yer alan cihazı karşı karşıya getiren PhoneBuff, gerçekleştirilen yeni testte gündelik performansı ortaya çıkarıyor. Peki ama bu ne demek oluyor? Bu, aslında telefonların temel kullanımı sırasındaki gerçek performansını ortaya çıkarıyor.

iPhone XR bir adım önde!

Testler başlamadan hemen önce elbette teknik detaylar listeleniyor. iPhone XR'da A12 Bionic yongasına yer verilirken; Note9'da ise Snapdragon 845 bulunuyor. Öte yandan RAM, depolama, ekran çözünürlüğü, işletim sistemi ve fiyat da kriterler arasında.

Uygulama açılışlarında iPhone XR, Galaxy Note9'u geride bırakıyor. Yani aslına bakılırsa ilk testte üstünlüğü ortada. Ancak testin ikinci testte sonuçlar neredeyse aynı.

iPhone XR aslında hızın yanı sıra birçok farklı konuda başarısını kanıtlıyor. Örneklerden biri de batarya. iPhone XR, gerçekleştirilen testlerde 13 farklı telefon arasında 'tek şarjda en uzun süreli kullanım sunan' modelleri arasında ilk sırada yer alıyor. Batarya kapasitesi konusunda Galaxy Note9 başı çekse de optimizasyon ve diğer ayrıntılarla birlikte iPhone XR bu konuda rüşdünü ispat ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >