Hatalı tweetleri silmek zorunda kalmayacağız

Yakın zamanda uygulama pazarlarında kendini haberler kategorisine taşıyan Twitter, Facebook'ta da olan düzeltme özelliğini yeni yılda getiriyor..

Metinlere düzenleme izni vermeyen Twitter, bu duruma kısa bir süre içinde son verebilir. Bilindiği üzere Twitter, kurulduğu günden bu yana en fazla tepkiyi karakter kısıtlaması ve atılan twettlerin düzenlenemiyor olması yüzünden alıyordu.

Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey 140 karakter sınırını 'insanların anlatmak istedikleri şeyi kısa ve öz bir şekilde ifade edebilme yeteneğini geliştirmek' olarak tanımlıyordu. Yavaş yavaş tabularını yıkmaya başlayan Twitter'ın ilk olarak 140 karakterde esnekliğe gittiğini gördük.
Twitter 140 karakter sınırlamasını tarihe gömdü
Şimdi de metin düzenlemelerine izin verilebileceği konuşuluyor. Bu durum o kadar rahatsız edici ki bir harften twetti silip baştan atmak gerekiyor. Özellikle kurumsal çalışan ve hızlı olmak zorunda olan şirketler bu durumdan çok rahatsız.

Ancak rahatsız olan sadece kullanıcılar değil. Öyle ki Twitter'ın CEO'su Dorsey de kendisine sorulan 'onaylı hesaplara ne zaman düzeltme özelliği gelecek' sorusuna şu şekilde cevap verdi:






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >