HAVELSAN, yerli video konferans uygulaması DİYALOG üzerinde çalışıyor

Havelsan
Havelsan

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özel çözümler üreten HAVELSAN, şimdi de yerli bir görüntülü görüşme uygulaması üzerinde çalışıyor.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından duyurulan DİYALOG'un çok yakında hayata geçeceği belirtiliyor.

Tamamen yerli imkanlarla geliştirilen DİYALOG böylece son dönemlerde güvenlik skandallarıyla anılan Zoom ve benzeri uygulamaların karşısına çıkmış olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yazılım Mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1982 yılında kurulan HAVELSAN, pandemi sürecinde artan görüntülügörüşme ihtiyacını göz önünde bulundurarak çalışmalarını artıyor.

Yerli DİYALOG uygulamasının müjdesini verdi

Şu anda internet üzerinden görüntülü görüşme yapmak isteyenler Zoom, WhatsApp, Instagram, Google Meet ve Microsoft Teams gibi uygulamaları kullanmak zorunda kalıyor. Bu uygulamaların güvenlik ve gizlilik konusundaki sıkıntıları ortada. Dolayısıyla aslında bu noktada Türkiye'nin yerli ve millibirçözüme ihtiyacı var. İşte HAVELSAN ise burada devreye giriyor.

HAVELSAN'ın Diyalog isimli görüntülü görüşme uygulamasının müjdesini HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından verildi.
HAVELSAN'ın Diyalog isimli görüntülü görüşme uygulamasının müjdesini HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından verildi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, LinkedIn hesabından yaptığı duyuruyla birlikte görüntülü görüşmeler için yeni bir uygulama geliştirdiklerini duyurdu. Atalay, DİYALOG olarak isimlendirilen uygulamayı 'çok yakında' şeklinde duyurdu.

Yerlisi olmazsa olmaz, yerli video konferans çözümü HAVELSAN DİYALOG çok yakında.

Uygulamanın en kısa sürede tamamlanarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

HAVELSAN Genel Müdürü, aslında yaptığı paylaşımda Google Meet konferans uygulamasının tamamen ücretsiz olmasını temel alan bir haberi paylaştı. Açıklama kısmında ise az önce de bahsettiğimiz DİYALOGuygulamasının müjdesini verdi. Konuyla alakalı olarak çok fazla merak edilen şey var. Ancak şu an için kapsam alanı henüz belli değil. GZT.com olarak konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >