Hedef, daha nezih bir ortam: Instagram'a yorum kısıtlama özelliği geliyor

Instagram
Instagram

● Facebook ve ekosistemindeki diğer ağlarda 'daha nezih bir ortam oluşturmak' için çalışmalar sürüyor.

● Instagram'da son olarak test edilen ve kullanıcılara açılan özellik ise 'Restrict' olarak geçiyor. Bu da aslında yorumları kısıtlamaya imkan tanıyor.

● Böylece yorumlar herkese açılabildiği gibi sınırlandırılabiliyor ya da görmezden gelinebiliyor. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar hakaret içeren yorumları engellemek için yeni düzenlemeler yapıyor. Bu sayede sosyal ağlarda yaşanan taciz ve zorbalığın azaltılması hedefleniyor.

Facebook aslında uzun süredir bu sistem üzerinde çalışıyor. Yani gönderiyi paylaşan kişinin alttaki yorumları belirli oranda düzenleyebilmesini istiyor. Facebook'taki bu sistem aslında ekosistemdeki diğer sosyal ağlara da yayılıyor.

Instagram yeni özellikle yorumları herkese açmayı, silmeyi ya da görmezden gelmeyi vadediyor.
Instagram yeni özellikle yorumları herkese açmayı, silmeyi ya da görmezden gelmeyi vadediyor.

Hedef, daha nezih bir ortam

Instagram, 'Restrict' adını verdiği yeni özellikle benzer sistemi hayata sokuyor. Bahsettiğimiz bu kısıtlamalar aslında sosyal ağda daha nezih bir ortam oluşturmayı sağlamak için yapılıyor. Muhtemelen sonraki süreçte farklı platformlara da yayılması söz konusu olabilir.

Şu anda test aşamasında kullanıcılara yavaş yavaş sunulmaya başlanan bu özellik taciz ve küfüriçeren yorumların kısıtlanmasını ve profillere gerekli müdahalelerin yorum bölümünde yapılmasını sağlıyor.

Evet, normal şartlarda istemediğiniz kişileri engelleyebilir ve profilinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ancak yorum sistemindeki düşünce biraz daha farklı. Böylece aslında birkaç tane hoşunuza gitmeyen yorum yapıldığında gerekli düzenlemeyi yapabilir ama kişiyi takip etmeye ya da kişinin sizi takip etmeye devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Böylece istemediğiniz bir yorumu yapan kişiyi engellemek yerine sadece yorumlarını gizleyebilirsiniz.
Böylece istemediğiniz bir yorumu yapan kişiyi engellemek yerine sadece yorumlarını gizleyebilirsiniz.

Yeni sistemde herhangi bir yorum üzerine tıkladığınızda 'Report Comment' ve 'Restrick' seçenekleri geliyor. Böylece yorumu herkese açabilir, silebilir ya da görmezden gelebilirsiniz. Gizli bir hesaptan yapılan yorumlar için de hiçbir bildirim almazsınız.

Doğrudan mesajlar otomatik olarak Mesaj İsteği'ne taşınır ve gizli bir hesaptan yine bildirim almazsınız. Ama yine de yapılan yorumları 'yorum isteği' şeklinde görürsünüz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >