Her iPhone sahibinin bilmesi gereken 7 temel ipucu

iPhone
iPhone

Kritik bir karar alarak Android'den iOS'a geçen ya da iPhone kullanmaya yeni başlayan kişiler için faydalı olabilecek 7 temel ipucunu bir araya getirdik. Bu tekniklerin bir kısmı yıllardır iPhone kullanan kişilerin dahi gözünden kaçabiliyor...

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, aslında kendi içinde birçok farklı dikkat çekici özelliğe sahip. Yıllardır iPhone ve iPad kullanan kişiler bu özelliklerin birçoğuna vakıf. Ancak, özellikle Android'den iOS'a yeni geçiş yapan kişiler sudan çıkmış balığa dönebiliyor. İşte temel ipuçları da iPhone ve iPad'i yeni kullanmaya başlayan kişiler için can simidi niteliği taşıyor.

Ekran görüntüsü nasıl alınır?

                                    iPhone ve iPad'lerde en eski sürümlerden bu yana ekran görüntüsü almanın yöntemi hiçbir zaman değişmedi. Bunun için cihazlarda fotoğraf çekmek istenilen ekrandayken ana ekran ve kilit tuşuna birlikte basmak yeterli. Akabinde "Fotoğraflar" bölümü üzerinden görüntülere ulaşılabiliyor.
Ekran görüntüsü nasıl alınır? iPhone ve iPad'lerde en eski sürümlerden bu yana ekran görüntüsü almanın yöntemi hiçbir zaman değişmedi. Bunun için cihazlarda fotoğraf çekmek istenilen ekrandayken ana ekran ve kilit tuşuna birlikte basmak yeterli. Akabinde "Fotoğraflar" bölümü üzerinden görüntülere ulaşılabiliyor.
Kilitlenmiş bir iPhone nasıl normale döner?

                                    iPhone ya da iPad'ler çok nadir de olsa zaman zaman kilitlenebiliyor. Üstelik arka plandaki uygulamaları kapatmak yeterli gelmeyebiliyor. İşte bu noktada ise cihazı zorla kapatma sistemi kullanılabiliyor. Bunun için iPhone ya da iPad'de ana menü ve kilit tuşuna aynı anda basmak kâfi. Böylece telefon ya da tablet otomatik olarak kapatılıyor.
Kilitlenmiş bir iPhone nasıl normale döner? iPhone ya da iPad'ler çok nadir de olsa zaman zaman kilitlenebiliyor. Üstelik arka plandaki uygulamaları kapatmak yeterli gelmeyebiliyor. İşte bu noktada ise cihazı zorla kapatma sistemi kullanılabiliyor. Bunun için iPhone ya da iPad'de ana menü ve kilit tuşuna aynı anda basmak kâfi. Böylece telefon ya da tablet otomatik olarak kapatılıyor.
Ses kontrol düğmeleriyle nasıl fotoğraf çekilir?

                                    iOS mobil işletim sisteminin yüklü olduğu cihazlarda kamera modundayken ses kontrol düğmeleri yardımıyla fotoğraf çekilebiliyor. Kamera uygulamasını açıp ön ya da arka kamerayı belirledikten sonra iPhone ya da iPad'lerin sol kısmında bulunan ses açma ya da kısma düğmelerine dokunmak yeterli.
Ses kontrol düğmeleriyle nasıl fotoğraf çekilir? iOS mobil işletim sisteminin yüklü olduğu cihazlarda kamera modundayken ses kontrol düğmeleri yardımıyla fotoğraf çekilebiliyor. Kamera uygulamasını açıp ön ya da arka kamerayı belirledikten sonra iPhone ya da iPad'lerin sol kısmında bulunan ses açma ya da kısma düğmelerine dokunmak yeterli.
Gelen aramalarda zil sesi nasıl susturulur? 

                                    Temel ipuçlarından bir diğeri de gelen aramalar sırasında telefonu sessize almak. iPhone'a herhangi bir çağrı geldiğinde yine telefonun sol kısmında bulunan ses kısma ya da açma tuşlarından birine dokunarak zil sesini susturmak mümkün. Böylece telefon arka planda çalarken melodi duyulmuyor.
Gelen aramalarda zil sesi nasıl susturulur? Temel ipuçlarından bir diğeri de gelen aramalar sırasında telefonu sessize almak. iPhone'a herhangi bir çağrı geldiğinde yine telefonun sol kısmında bulunan ses kısma ya da açma tuşlarından birine dokunarak zil sesini susturmak mümkün. Böylece telefon arka planda çalarken melodi duyulmuyor.
Klavyede tüm harfler nasıl büyük yazılır?

                                    iOS klavye uygulamasında herhangi bir Caps Lock düğmesi yok. Lakin tüm harfleri büyük yazmak isteyenlerin Z tuşunun hemen sol yanındaki Shift düğmesine iki kez dokunması yeterli. Böylece iPhone ya da iPad'deki tüm harfler büyük yazılabiliyor.
Klavyede tüm harfler nasıl büyük yazılır? iOS klavye uygulamasında herhangi bir Caps Lock düğmesi yok. Lakin tüm harfleri büyük yazmak isteyenlerin Z tuşunun hemen sol yanındaki Shift düğmesine iki kez dokunması yeterli. Böylece iPhone ya da iPad'deki tüm harfler büyük yazılabiliyor.
Klavyede yazılanlar kolay yoldan nasıl silinir?

                                    iPhone ya da iPad'lerde klavye ile yazılan tüm kelimeleri basit bir şekilde geri alabilmek mümkün. Yazılan herhangi hatalı bir mesaj sonrası iPhone'u sallamak kelimeyi geri almak için yeterli. Burada kullanıcının karşısına "Vazgeç" ve "Geri" seçenekleri çıkıyor. İşte bu noktada da geri almak için bu düğmeye tıklanabiliyor.
Klavyede yazılanlar kolay yoldan nasıl silinir? iPhone ya da iPad'lerde klavye ile yazılan tüm kelimeleri basit bir şekilde geri alabilmek mümkün. Yazılan herhangi hatalı bir mesaj sonrası iPhone'u sallamak kelimeyi geri almak için yeterli. Burada kullanıcının karşısına "Vazgeç" ve "Geri" seçenekleri çıkıyor. İşte bu noktada da geri almak için bu düğmeye tıklanabiliyor.
Ana ekranda bir web sitesi kısayolu nasıl oluşturulur?

                                    iOS cihazlarda ana ekrana herhangi bir web sayfasını sabitlemek için ek bir simge oluşturmak gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için de Safari'den ilgili web sayfasına giriş yapıp alt seçenekler aracılığıyla "Ana Ekrana Ekle" düğmesine tıklamak yeterli.
Ana ekranda bir web sitesi kısayolu nasıl oluşturulur? iOS cihazlarda ana ekrana herhangi bir web sayfasını sabitlemek için ek bir simge oluşturmak gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için de Safari'den ilgili web sayfasına giriş yapıp alt seçenekler aracılığıyla "Ana Ekrana Ekle" düğmesine tıklamak yeterli.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >