Hiçbirine makine değmedi: El emeği göz nuru 10 lüks araba

Hiçbirine makine değmedi: El emeği göz nuru 10 lüks araba​
Hiçbirine makine değmedi: El emeği göz nuru 10 lüks araba​

En fazlası 1000 adet üretilen bu araçlar araba tutkunlarından çok lüksü bir yaşam modeli haline getiren özel koleksiyoncular için üretiliyor. Ve sahipleri için bu araçlar bir arabadan daha çok şey ifade ediyor.

Kimse bu arabaların el yapımı olduğuna inanmaz. Evet inanılması güç gelse de bu lüks arabalar el yapımı ve teknik anlamda pek çok ortak özelliği taşımış olsalar da 1 milyon dolar üzerindeki fiyatları belki de en önemli özellikleri.

1- PAGANİ ZONDA C12 F

                                    Pagani Zonda C12 F  bir İtalyan arabası olan model Mercedes Benz C12 motoru, karbon fiber tüp ve titanyum parçaları ile dikkatleri üzerine çekiyor. En yüksek hızı 321 km olan bu araç, hızlı bir şekilde çok zorlanmadan en yüksek performansa ulaşabiliyor. Önündeki V şekli ile oldukça göze çarpan aracın, bütün ayrıcalıklı özellikleri bir araya koyulduğunda, el yapımı maliyeti 650,000 dolar.
1- PAGANİ ZONDA C12 F Pagani Zonda C12 F bir İtalyan arabası olan model Mercedes Benz C12 motoru, karbon fiber tüp ve titanyum parçaları ile dikkatleri üzerine çekiyor. En yüksek hızı 321 km olan bu araç, hızlı bir şekilde çok zorlanmadan en yüksek performansa ulaşabiliyor. Önündeki V şekli ile oldukça göze çarpan aracın, bütün ayrıcalıklı özellikleri bir araya koyulduğunda, el yapımı maliyeti 650,000 dolar.
2- FERRARİ  ENZO

                                    Bu araba ise uzunlamasına şekli olan V12 araç motoru, karbon seramik karışımı disk frenler, ikiz plaka debriyajı, altı vitesi ve az yakıyor olması ile dikkat çekiyor. Sadece 400 tane üretilen bu özel aracın fiyatı açık arttırmada 700.000 dolardan başlıyor.
2- FERRARİ ENZO Bu araba ise uzunlamasına şekli olan V12 araç motoru, karbon seramik karışımı disk frenler, ikiz plaka debriyajı, altı vitesi ve az yakıyor olması ile dikkat çekiyor. Sadece 400 tane üretilen bu özel aracın fiyatı açık arttırmada 700.000 dolardan başlıyor.
3- LAMBORGHİNİ VENENO

                                    354 km hıza kadar ulaşabilen el üretimi bu araçtan  sadece 9 tane var.  7 vitesli ve tamamen karbon fiber kullanılmış olan araçta amaç yüksek performans alabilmek. Türünün tek örneği olan araç 2.8 saniyede 96 kilometreye kadar çıkabiliyor. Gelecekte bu arabayı 3.9 milyon dolara satın almak daha zor olacak.
3- LAMBORGHİNİ VENENO 354 km hıza kadar ulaşabilen el üretimi bu araçtan sadece 9 tane var. 7 vitesli ve tamamen karbon fiber kullanılmış olan araçta amaç yüksek performans alabilmek. Türünün tek örneği olan araç 2.8 saniyede 96 kilometreye kadar çıkabiliyor. Gelecekte bu arabayı 3.9 milyon dolara satın almak daha zor olacak.
4- BUGATTİ VEYRON SUPER SPORTS

                                    Fiyatı 2.4 milyon dolar olan bu araçtan yaklaşık olarak 20 tane bulunmaktadır.  Aslında el yapımı prosedürü gereği bir haftada sadece iki tane araç üretilebilmektedir. 429 km hıza ulaşabilen araç 2.5 saniyede 96 km kadar hıza çıkabilmektedir. Araç, bünyesinde var olan 16 silindir sayesinde tam kapasite ve  sorunsuz bir şekilde çalışabilmektedir.
4- BUGATTİ VEYRON SUPER SPORTS Fiyatı 2.4 milyon dolar olan bu araçtan yaklaşık olarak 20 tane bulunmaktadır. Aslında el yapımı prosedürü gereği bir haftada sadece iki tane araç üretilebilmektedir. 429 km hıza ulaşabilen araç 2.5 saniyede 96 km kadar hıza çıkabilmektedir. Araç, bünyesinde var olan 16 silindir sayesinde tam kapasite ve sorunsuz bir şekilde çalışabilmektedir.
5- PAGANİ ZONDA CİNQUE ROADSTER

                                    Tanesi 1.85 milyon dolar olan el yapımı Zonda Cinque Roadster'dan sadece 5 tane var. Mercedes-Benz modellerinde bulunan V12 motor özelliği taşıyan bu araç Avrupa'da da satışa sunulacak. Roekt füzesinden ilham alınarak yapılan dış tasarımı etkileyici bir görüntüye sahip. Ayrıca aracın ortasından geçen kırmızı çizgiler hoş bir albeni oluşturuyor.
5- PAGANİ ZONDA CİNQUE ROADSTER Tanesi 1.85 milyon dolar olan el yapımı Zonda Cinque Roadster'dan sadece 5 tane var. Mercedes-Benz modellerinde bulunan V12 motor özelliği taşıyan bu araç Avrupa'da da satışa sunulacak. Roekt füzesinden ilham alınarak yapılan dış tasarımı etkileyici bir görüntüye sahip. Ayrıca aracın ortasından geçen kırmızı çizgiler hoş bir albeni oluşturuyor.
6- ASTON MARTİN ONE-77

                                    İsminde de geçtiği gibi bu nadide arabadan sadece 77 tane var. Alüminyum şasesi ve ses sistemi bulunduran araçta ses sisteminin dışarıya verdiği ses, neredeyse 1000 watt gücünde. Karbon bileşimi olan gövdesi ise harika bir görünüm sunuyor. Fiyatı ise 1.85 milyon dolar.
6- ASTON MARTİN ONE-77 İsminde de geçtiği gibi bu nadide arabadan sadece 77 tane var. Alüminyum şasesi ve ses sistemi bulunduran araçta ses sisteminin dışarıya verdiği ses, neredeyse 1000 watt gücünde. Karbon bileşimi olan gövdesi ise harika bir görünüm sunuyor. Fiyatı ise 1.85 milyon dolar.
7- LAMBORGHİNİ REVENTON

                                    DeLorean ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyan bu araba 6 vites ve kaç tane üretileceği bilinmiyor. Şimdilik sadece iki tane var. Dışındaki LED ışıkları ile hareket esnasında harika bir hareket görseli sunan aracın fiyatı ise 1.6 milyon dolar.
7- LAMBORGHİNİ REVENTON DeLorean ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyan bu araba 6 vites ve kaç tane üretileceği bilinmiyor. Şimdilik sadece iki tane var. Dışındaki LED ışıkları ile hareket esnasında harika bir hareket görseli sunan aracın fiyatı ise 1.6 milyon dolar.
8- MAYBACH LANDAULET

                                    V12 motor ve üstü açılabilen özelliklere sahip bu araç, tamamen çizgili deri iç döşemeye ve lüks ses sistemine sahip. Yüksek ses kalitesiyle beraber aracın dışına gerçekçi ses vermesi ise eşsiz bir his veriyor. Fiyatı ise 1.4 milyon dolar.
8- MAYBACH LANDAULET V12 motor ve üstü açılabilen özelliklere sahip bu araç, tamamen çizgili deri iç döşemeye ve lüks ses sistemine sahip. Yüksek ses kalitesiyle beraber aracın dışına gerçekçi ses vermesi ise eşsiz bir his veriyor. Fiyatı ise 1.4 milyon dolar.
9- ZENVO ST1

                                    Zenvo ST1 elle dizayn edilen, tam fonksiyonel kurulum ve fazla silindir bulundurmadan yüksek hıza ulaşabilen bir araçtır. Senede sadece 15 tane üretilen bu el yapımı aracın pazarda bulunma ihtimali haliyle azalıyor. Yani bulursanız alırsınız.Fiyatı ise 1.5 milyon dolar.
9- ZENVO ST1 Zenvo ST1 elle dizayn edilen, tam fonksiyonel kurulum ve fazla silindir bulundurmadan yüksek hıza ulaşabilen bir araçtır. Senede sadece 15 tane üretilen bu el yapımı aracın pazarda bulunma ihtimali haliyle azalıyor. Yani bulursanız alırsınız.Fiyatı ise 1.5 milyon dolar.
10- MCLAREN F1

                                    90’lar da sadece 100 tane yapılmış olan bu araba hala bir mucizedir. Yumuşak deri ve elyaf el döşemesi yüksek standartlarda lüksü karşılamakta tarifsiz. V12 motor özelliği, havalandırmalı ve desteksiz frenlerle yüksek hız tutkunlarının gözdesi. Piyasa fiyatı ise 900,000 dolar.
10- MCLAREN F1 90’lar da sadece 100 tane yapılmış olan bu araba hala bir mucizedir. Yumuşak deri ve elyaf el döşemesi yüksek standartlarda lüksü karşılamakta tarifsiz. V12 motor özelliği, havalandırmalı ve desteksiz frenlerle yüksek hız tutkunlarının gözdesi. Piyasa fiyatı ise 900,000 dolar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >