HTC akıllı telefon üretimini sonlandırabilir!

HTC U11
HTC U11

Her çeyrek döneminde art arda zarar açıklayan HTC, akıllı telefon üretim işini tamamen sonlandırıp çalışmalarına 'tasarım' hususunda devam edebilir.

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, maddi sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Son yıllarda U ailesiyle satışlarını artırmaya çalışan şirket aslında bir türlü umduğunu bulamıyor. Tüm bunlar sebebiyle geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi sektörden çekilme durumu tekrardan gündeme geldi.

HTC'nin önümüzdeki dönemlerde çıkaracağı tüm modeller farklı şirketler tarafından üretilebilir.
HTC'nin önümüzdeki dönemlerde çıkaracağı tüm modeller farklı şirketler tarafından üretilebilir.

U12 Life'ı HTC üretmeyebilir!

Her çeyrekte birbiri ardına zarar açıklayan şirketin önümüzdeki dönemlerde farklı bir senaryoyla yoluna devam edeceği konuşuluyor. Şöyle ki; tahminler HTC U12 Life isimli yeni tepe seviyesi modelde üretimin doğrudan Tayvanlı birtedarikçi tarafından gerçekleştirileceği belirtiliyor. Yani aslında böylece artık yalnızca tasarım kısmı HTC'ye kalmış oluyor.

TCL ve BlackBerry arasında gerçekleştirilen bu işbirliği verimli sonuçlar ortaya çıkarmış; dokunmatik ekran ve fiziksel klavye ikilisini bir arada isteyen kişiler için sevindirici olmuştu. Benzer etkinin HTC için gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise şimdilik net değil.

Dev markaların üretimleri farklı şirketlere paslayıp doğrudan 'tasarım' konusunda uzlaşmaları konusu aslında birçok sektörde gerçekleşiyor. HTC'nin üretim için seçeneği Tayvanlı üretici ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >