HTC U12 Life'ın tanıtım tarihi netleşti

HTC U12 Life
HTC U12 Life

Android ekosistemindeki dev rakiplere oranla güçsüz kalan HTC'de U11 Life'ın yerine geçecek olan yeni model U12 Life'ın tanıtım tarihi netleşti.

Uzunca bir süredir akıllı telefon pazarından çekileceği söylenen HTC, şimdilik U ailesine yeni telefonları dahil ederek yoluna devam ediyor. Son olarak U12 Life'ın tanıtım tarihine ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. U11 Life'ın devamı niteliğindeki bu yeni ürünün 30 Ağustos'ta resmî olarak tanıtılacağı netleşti.

Şirketin bu yeni model üzerinde durduğu en hassas noktalardan biri güç ve güzellik. Bu iki unsurun U12 Life ile bir araya geldiğinden bahsediliyor.

HTC U11 Life'ta tek arka kamera yer alıyordu. Ancak yeni modelde arkada çift kamera bekleniyor.
HTC U11 Life'ta tek arka kamera yer alıyordu. Ancak yeni modelde arkada çift kamera bekleniyor.

HTC U12 Life teknik özellikler

Ortaya çıkan teknik özellikler arasında dikkat çeken en önemli unsurlardan biri 6 inç boyutundaki IPS LCD yapısındaki ekran. Bu ekranda 1080 x 2160 piksel çözünürlükte ve 18:9 oranında görüntüler oluşturulabiliyor. Qualcomm Snapdragon 636 yonga setinin sunulduğu telefonda 4 GB RAM ve 64 GB depolama birimi yer alması bekleniyor. Tabii microSD kart desteğiyle kapasiteyi artırmak mümkün hale geliyor. Ek olarak cihazda 3600 mAh kapasitede batarya bulunacağı da şimdilik ortaya çıkanlar detaylardan biri.

Öte yandan en çok merak edilen detaylardan biri de kamera. Arkada 16 MP + 5 MP'lik çift kameraya yer verilirken önde ise 13 MP'lik bir selfie kamerasının bulunacağı söyleniyor. Ayrıca önde bir de flaş yer alacağı konuşulanlar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >