HTC'nin bir sonraki sanal gerçeklik kaskı Vive Cosmos hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

HTC Vive Cosmos
HTC Vive Cosmos

HTC son birkaç yıldır sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını hızlandırmış durumda. Vive ve Vive Pro olmak üzere iki farklı modeli duyuran şirket, Vive Cosmos ile yeni bir boyuta geçmek istiyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC kan kaybetmeye devam ediyor. Bir önceki yılla kıyaslandığında gelirleri %62 oranında düşen şirket, çözümü farklı sektörlere yönelmekte buluyor. Bu bahsettiğimiz 'farklı sektörlerden' biri de sanal gerçeklik. Son yıllarda Vive ve Vive Pro ile bu alanda yeni bir boyut kazanan üretici, bu kez de Vive Cosmos sayesinde ilerleme kaydetmek istiyor.

Çok daha gelişmiş özellikler sunuluyor

Vive Cosmos'ta, az önce de bahsettiğimiz Vive ve Vive Pro çözümlerinden çok daha fazlasını sunulması söz konusu. Kaskın önünde ve yanlarında ikişer kamera yer alıyor. Böylece aslında 4 kamerayla çok daha sağlıklı bir takip yapılabiliyor. Ayrıca bu yöntem vasıtasıyla herhangi bir harici sensöre ihtiyaç tamamen ortadan kalkıyor.

Ama tahmin edebileceğiniz üzere önceki modellerde olduğu gibi kabloihtiyacı devam ediyor. Ama buna ek olarak geçen sene duyurulan kablosuz adaptör de ayrı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Belki de en dikkat çekici ayrıntılardan biri ise sanal gerçeklik gözlüğünün yalnızca bilgisayar değil akıllı telefonlarla da bağlantı kurabiliyor olması. Bu yıl yapılacak tanıtım etkinliğiyle tüm ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >