Huawei ilk dizüstü bilgisayarını tanıttı: Hedef MacBook Pro!

Huawei MateBook X
Huawei MateBook X

Çinli Huawei, dün gerçekleştirilen etkinlikle birlikte ilk dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. MateBook X, MateBook E ve MateBook D olarak isimlendirilen yeni sistemler, yüksek performansın yanı sıra taşınabilirlik anlamında da beklentilerin üstüne çıkıyor. Hedef tabii ki Apple MacBook Pro!

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, ürün yelpazesini genişletmek adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirket dün akşam gerçekleştirilen organizasyon kapsamında ilk dizüstü bilgisayarını tanıttı. MateBook X, E ve D olarak isimlendirilen bilgisayarlar, MacBook Pro'ya alternatif değil, bizzat rakip olabilecek seviyede. Zaten çıkış noktası da tam olarak bu! Tahmin edilebileceği üzere üç bilgisayar da Windows 10 kurulu olarak geliyor.

MateBook X teknik özellikler

  • Ekran: 13 inç / 3:2 oran / 2160 x 1440 piksel çözünürlük
    İşlemci: Intel Core i5 / Intel Core i7 RAM: 8 GB:
    Depolama: 256 GB / 512 GB SSD
    Klavye: Tam boyut / chicklet yapı
    Bağlantı: USB-C
    Batarya: 10 saat pil ömrü

Huawei MateBook X, 12 inç IPS ekranı ve yüksek performanslı yedinci nesil Intel Kaby Lake işlemcisiyle MacBook Pro Retina'nın en güçlü rakiplerinden biri halini aldı.MacBook Pro'ya doğrudan rakip olarak gösterilen MateBook X, hem tasarım hem de performans kısmında Apple'ı hedef alıyor. En önemli detaylardan biri güç düğmesine entegre edilen parmak izi okuyucu. Elbette fansızsoğutma sistemi de "sessizlik" açısından bu noktada ayrıntılar arasında.

MateBook E teknik özellikler

  • Ekran: 12 inç / 2160 x 1440 piksel çözünürlük
    İşlemci: Intel M3 / Intel Core i5
    RAM: 4 GB / 8 GB (8 GB yalnızca ABD'de)
    Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB SSD
    Bağlantı: USB Type-C
    Batarya: 9 saat pil ömrü

Tablet formundaki Huawei MateBook E, ikisi bir arada yapısıyla dikkat çekiyor. Sistem, stand vasıtasıyla mobil kullanım mümkün olduğu gibi klavyeyle doğrudan bir dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor. MateBook E, MateBook X'e oranla biraz daha minik yapıda. 160 dereceye kadar hareket ettirilebilen kılıfla birlikte tam anlamıyla bir mobildeneyim sunan bilgisayar, batarya tarafında da tahminlere göre tek şarjda 9 saate yakın kullanım süresi sunuyor.

MateBook D teknik özellikler

  • Ekran: 15.6 inç / 1920 x 1080 piksel çözünürlük
    İşlemci: 7.nesil Intel Core i5 ve Intel Core i7
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce 940MX
    Depolama: 1 TB SSD
    Batarya: 8.5 saat pil ömrü
    Ses sistemi: Dolby Atmos
    Bağlantı: USB, USB Type-C ve HDMI

MateBook D'nin en önemli avantajlarından biri NVIDIA 940MX harici ekran kartıyla gelmesi...
MateBook D'nin en önemli avantajlarından biri NVIDIA 940MX harici ekran kartıyla gelmesi...

MateBook D modeli ise biraz daha yerleşik düzende kullanılmak üzere tasarlanmış denilebilir. Zira 15.6 inç boyutunda Full HD ekran, yüksek performanslı Kaby Lake Core i5 ve Core i7 işlemci seçenekleri ve Dolby Atmos ses sistemi en önemli ayrıntılardan. Ayrıca buna ek olarak NVIDIA'nın harici grafik kartı GeForce 940MX'in kullanılıyor olması bilgisayarda oyun oynamayı planlayanlar için güzel haber.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >