Huawei Mi 5X'in satış tarihi netleşti

Huawei Mi 5X
Huawei Mi 5X

Huawei'nin yeni orta seviye akıllı telefonu Mi 5X'in 5 Eylül'de satışa çıkacağı açıklandı.

Model çeşitliliğini artırarak daha geniş bir kitleye hitap etmek isteyen Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamlarına bakıldığında en çok akıllı telefon satan şirketler listesinde ilk beşte yer alıyor. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde 14.7 milyon cihaz satan üretici, bu sene ise büyük bir çıkış yakalayarak satış rakamını 23.2 milyon adede kadar yükseltmiş durumda. Muhtemelen önümüzdeki yıl bu rakam çok daha üst noktalara çıkacak.

Xiaomi Mi 5X'te 5.5 inç'lik Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte ekran yer alıyor.
Xiaomi Mi 5X'te 5.5 inç'lik Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte ekran yer alıyor.

Son olarak, Xiaomi'nin yeni akıllı telefonu Mi 5X için de yeni detaylar belli olmaya başladı; hatta en önemlisi, telefonun çıkış tarihi netleşti. Esasında uzunca bir süredir yeni nesil akıllı telefonun çıkış tarihi için Eylül ayı işaret ediliyordu; tahminler doğru çıktı. Xiaomi'nin yeni orta segment akıllı telefonu 5 Eylül'de 222 dolar karşılığında satışa çıkıyor.

Cihazın özelliklere bakıldığında orta seviyedeki cihazlarla sıkça karşımıza çıkan Qualcomm imzalı Snapdragon 625 yongasını görüyoruz. 5.5 inç boyutundaki hayli büyükçe ekranda Full HD çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor; üstelik bu ekran kenarlarında 2.5D eğim de sunuluyor. Öte yandan 4 GB RAM, 12 MP'lik çift arka kamera, 64 GB depolama alanı ve Android Nougat 7.1.2 de telefonun diğer detayları arasında. Üstelik işletim sistemine ek olarak arayüz konusunda da Xiaomi'nin MIUI 9 arayüzü sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >