Huawei, yalnızca bir robotun çalıştığı ilk akıllı mağazasını açtı

Huawei
Huawei

Huawei, Çin'de 7 / 24 açık olan ilk 'çalışansız mağazasını' açtı.

Dokunmatik ekran üzerinden oluşturulan sipariş listesi sonrasında satın alma işlemi gerçekleştiriliyor ve mağazadaki robot size ürünü teslim ediyor.

Amazon, 'hızlı alışveriş' felsefesi üzerine kurguladığı dünyanın ilk kasiyersiz mağazasını yaklaşık 2.5 sene önce hayata geçirdi. Müşterilerin büyük bölümü esnek ve rahat yapısı sayesinde Amazon Go'yu tercih ettiklerinden bahsediyor. Uygulama destekli süpermarketzinciri şubelerin sayısını artırdıkça diğer teknoloji mağazalarının da yolunu aydınlattı.

Huawei de Çin'in Wuhan şehrinde yeni bir akıllımağaza açtı. Özel olarak korunan kurşun geçirmez camlara sahip olan minik mağazada hiçbir çalışan bulunmuyor. Bunun yerine işlemi doğrudan robot tarafından onaylanıyor. Hatta gayet basit bir düzenek sunuluyor.

Huawei'nin bu mağazasında yalnızca üç adet kola sahip bir robot görev yapıyor.
Huawei'nin bu mağazasında yalnızca üç adet kola sahip bir robot görev yapıyor.

Silindir tasarımıyla kurgulanan Huawei'nin ilk akıllı mağazasının dışında dokunmatikbir ekran yer alıyor. Bu ekrandan ürünseçimi yapılabiliyor; fiyatlar ve diğer bilgiler görülebiliyor. Seçim yapılıp ödeme gerçekleştirildiğinde içerideki üç robotik kol 360 derece dönüp müşteriye ürünü gönderiyor.

İstenen saatte alışveriş yapılabiliyor

Üstelik bu akıllı mağaza herhangi bir çalışan bulunmadığı için 7 gün 24 saat açık. Yani istediğiniz saatte alışveriş yapabilirsiniz. Şu anda sadece akıllıtelefon ve mobilcihazlara özel geliştirilen aksesuarlar satılıyor. Ancak önümüzdeki süreçte farklı noktalara konumlandırılacak olan yeni akıllı mağazalarla birlikte ürün çeşitliliğinin de artması bekleniyor.

Eğer her şey Huawei'nin beklediği gibi giderse muhtemelen yalnızca Çin değil diğerülkelerde de kullanıcılar bu akıllı mağazalar üzerinden satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >