Huawei'nin "neredeyse çerçevesiz" ekranlı yeni akıllı telefonu: Honor V10!

Huawei Honor V10
Huawei Honor V10

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, birkaç hafta içinde yeni tepe seviyesi modeli Honor V10'u tanıtmaya hazırlanıyor. Yüksek ekran / gövde oranıyla dikkat çeken telefonun "neredeyse çerçevesiz" ekranı en önemli ayrıntılar arasında.

Son yıllarda Apple, Samsung, LG ve Çinli birçok üreticinin akıllı telefonlarında benimsediği yeni bir tasarım özelliği var: Çerçevesiz ekran! Artık şirketler, kullanıcıların istekleri doğrultusunda yüksek ekran / gövde oranı sunan yeni ürünler geliştiriyor. Yeni nesil üst seviye akıllı telefonlar için en önemli kriterlerden biri halini alan çerçevesiz ekranlar, beraberinde yeni kullanım alışkanlıklarını da içeriyor elbette...

Huawei Honor V10'un şimdilik tek fotoğrafı bu. Yan yana dizilen çift kameralar gövdeden az da olsa dışarıya taşıyor.
Huawei Honor V10'un şimdilik tek fotoğrafı bu. Yan yana dizilen çift kameralar gövdeden az da olsa dışarıya taşıyor.

Çerçeveler ortadan kalkıyor: Huawei Honor V10!

Android ekosisteminde en fazla telefon satan şirketlerden biri olan Huawei, bu anlamda son olarak Honor V10 modeliyle sahneye çıkıyor. Birkaç hafta içinde tanıtılacak olan yeni telefonda 5.99 inç boyutundaki ekran yer alıyor. Bu ekranda, 2160 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor. LCD teknolojisine sahip olacağı tahmin edilen bu ekranda 18:9 oranı sunuluyor. Üstelik az önce de belirttiğimiz üzere ekranın en önemli özelliği "neredeyse çerçevesiz" bir yapı sunuyor olması.

Öte yandan; Kirin 970 işlemci, 6 GB RAM, 64 GB ve 128 GB depolama kapasiteleri de detaylar arasında. Depolamayı microSD kart yardımıyla artırabilmek mümkün. Elbette kullanıcıları en çok ilgilendiren ayrıntılardan biri de kameralar. Telefonun arka kısmında 20 MP ve 16 MP çözünürlük destekleyen çift kamera yer alıyor. Buna ek olarak önde ise 13 MP çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor. Donanım tarafında son olarak Honor V10'un 3650 mAh kapasitedeki bataryayla geldiğini de belirtmek gerekiyor. İşletim sistemi tarafında ise Android'in en güncel sürümü Oreo sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >