Hyundai Kona'nın Türkiye fiyatı belli oldu

Hyundai Kona
Hyundai Kona

Hyundai tarafından geçtiğimiz gün tanıtılan KONA'nın, satışa sunulacağı tarih ve Türkiye fiyatı resmi olarak duyuruldu.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen lansman ile kullanıcıların beğenisine sunulan Hyundai Kona, Türkiye’de bu hafta içinde satışa sunulacak. Tucson ve Santa Fe SUV modelleriyle tüketicinin beğenisini almayı başaran marka, bu yeni SUV modeliyle de aynı başarıyı yakalamayı amaçlıyor.

Kona, tasarımıyla oldukça fütüristik bir yapıya sahip.
Kona, tasarımıyla oldukça fütüristik bir yapıya sahip.

  • 11 Mayıs’ta satışa çıkacak aracın başlangıç fiyatının 99 bin 900 lira olacağı açıklandı.

''SUV segmentinde çok fazla söz sahibi olacağız''

İkinci çeyrekte satışa sunulacak Kona, Türkiye’nin birçok şehrinde otomobilseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Yeni araçla ilgili konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker şunları söyledi: ‘’Hyundai, globalde olduğu kadar ülkemizde de yükselişini sürdürüyor. Sürdürmek zorundayız çünkü, kaliteli otomobiller üreterek müşterilerimizle bir gün değil bir ömür beraber olmak istiyoruz. Otomobil bir tutkudur ve herkesin bu tutkuya ulaşmasını arzuluyoruz. Sadece Kona, Tuscon ve Santa Fe değil aynı zamanda gelecek yıllarda yapacağımız sürprizlerle de SUV segmentinde çok fazla söz sahibi olacağız.’’

KONA, ünlü Alman tasarım değerlendirme kuruluşu IF Design tarafından 2018’in en iyi tasarımına sahip otomobili olarak seçilmenin gururunu da yaşıyor.
KONA, ünlü Alman tasarım değerlendirme kuruluşu IF Design tarafından 2018’in en iyi tasarımına sahip otomobili olarak seçilmenin gururunu da yaşıyor.

Hyundai Kona, şirketin 2021 yılına kadar piyasaya sunulacak 30 yeni modelden biri. Hyundai’nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgarayı benimseyen Kona’nın ön yüzü oldukça etkileyici ve güçlü duruyor. Ayrılmış farlar ve LED gündüz sürüş farları, ön bölümdeki görsel etkiyi artırıyor

Hyundai Kona, 4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe sahip. 6 ileri şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı ve en keyifli versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motor ise 7 ileri DCT şanzımanla sunuluyor. Hyundai’nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi, ilk olarak güçlü 1.6 litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak.

Hyundai Kona.
Hyundai Kona.

Kona’daki bir diğer ilgi çekici özellik ise 7 inç dokunmatik ekran. Araç içindekiler, akıllı telefonlarının içeriğini Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla sistemin ekranına aktarabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >