İddia: Google'ın çatı şirketi FitBit'i satın almak için görüşmeler yapıyor

Fitbit
Fitbit

● Reuters'in aktardığına göre Google'ın çatı şirketi Alphabet, fitness takip cihazları tasarlayan Fitbit'i satın almak istiyor.

● Hatta bu satın alma için Google'ın bir teklifte bulunduğu söyleniyor. Ama şu an için iki şirketten de herhangi bir açıklama yok.

● Google'ın Fitbit'i satın alması, giyilebilir teknolojilerde şirketin çok önemli bir kazanım elde edeceği anlamına geliyor. Zira 2019'un ilk çeyreğindeki raporlar Fitbit'in akıllı saat pazarında %5.5 ile dördüncü sırada olduğunu gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Reuters'tanGren Roumeliotis ve Paresh Dave'e göre Google'ın çatı şirketi Alphabet, göre fitness-smartwatch üreticisi Fitbit'i satın almak için görüşmeler yapıyor.

Borsadaki değeri %38'den fazla arttı

Hatta Google'ın bu satın alma için şirkete bir teklifle gittiği de belirtiliyor. Ancak şu an için anlaşmanın şartlarına dair herhangi bir bilgi yok. Raporda, müzakerelerin bir anlaşmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair bir bilgi de yok. Fitbit'in borsadaki değeri, raporun yayınlanmasından birkaç dakika sonra %38'den fazla arttı.

Google, akıllı saatlerde LG gibi şirketlerle çalışırken, akıllı ev ya da giyilebilir ürünlerde ise güçlü bir varlık ortaya koyamıyor. Geçen sene Pixelmarkalıürünlerle kendi donanımlarını geliştirme konusunda önemli adımlar atan şirket, söylendiği gibi Fitbit'i satın alırsa bu alanlarda güçlenebilir.

Bir Fitbit sözcüsü, şirketin söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapılmayacağını söyledi. Benzer şekilde Google tarafından da herhangi bir açıklama yok.

FitBit Premium, aylık abonelik sistemiyle kullanıcıları zinde tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için teşvik etmeye odaklanıyor.
FitBit Premium, aylık abonelik sistemiyle kullanıcıları zinde tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak için teşvik etmeye odaklanıyor.

Rapor, donanımın ötesinde aylık 9.99 dolara sağlık paketi sunan FitbitPremium gibi ücretli abonelik sistemlerine odaklanıyor.

Fitbit dördüncü sırada

Apple, bahsettiğimiz akıllı saat pazarında 2019'un ilk çeyreğinde küresel sevkiyatın %35.8'ini gerçekleştiriyor. Samsung ile %11.1 ile ikinci sırada yer alıyor. Fitbit ise bu alanda aynı döneme ait raporlarla %5.5 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Konunun nasıl sonuçlanacağı şimdilik net değil. Google için bu karar epey mantıklı görünüyor. Çünkü şirket, sürekli büyüyen bu pazarı Apple ya da Samsung'un eline bırakmıyor. En büyüklerden birini kendi bünyesine katarak önemli bir kazanım sağlayabilir.

Fitbit'in sağlık odaklı giyilebilir ürün çözümleri Google'ın büyük ölçüde eksik olan bir pazara girmesini sağlayabilir.