İki teknoloji devi güçlerini birleştiriyor, ezeli rekabet sona eriyor!

Intel ve AMD.
Intel ve AMD.

İşlemci dünyasının en güçlü iki üyesi, ezeli rakipler Intel ve AMD’nin ortaklaşa ürettikleri yonga setleri, dizüstü bilgisayarları daha önce görülmediği kadar ince ve güçlü olmasının önünü açacak.

Bilgisayar almadan önce hemen her kullanıcı, tercih etmesi gereken bilgisayarın Intel mi yoksa AMD işlemcili olması gerektiği konusunda bir merak ve tereddüt yaşar. Bu soru, iki farklı devin birbirine üstün geldiğinoktaların listelenmesiyle sonuçlandırılarak sonuçta bir tanesi tercih edilirdi. Uzun yıllardır akıllardan gitmeyen kıyaslama şimdilerde önemini yitirmiş durumda. Ezeli rakipler Intel ve AMD artık birlikte çalışıyor.

Yeni nesil Intel yonga setleri AMD grafikleriyle karşımıza çıkacak!

Intel tarafından duyurulmuş olan sekizinci nesil yonga setlerinde Intel işlemciler ve AMD grafik işlemcileri bir arada yer alacak. CES 2018 fuarında duyurulan ortaklık, Intel’in yeni Core i5 ve Core i7 işlemcilerini, AMD’nin Vega M grafik işlemcileriyle aynı platform üzerinde buluşturmuş olacak. Sekizinci nesil Intel-AMD melezi yonga setlerinde işlemci ve grafik işlemciler ayrı ayrı dizayn edilmiş fakat aynı platformda yer alıyor. Normal şartlarda performans bilgisayarında bu iki donanım bileşeni ayrı platformlara sahipti ve bu durum güçlü bilgisayarların daha kalın ve ağır olmasına neden oluyordu.

Intel, AMD ile ortaklaşa geliştirdikleri sekizinci nesil yonga setleriyle çalışan yeni dizüstü bilgisayarların şimdilerin Core i7 işlemcili ve Nvidia GTX 1060 Max-Q grafik işlemcili bilgisayarlarından daha ince ve daha güçlü olmalarının yanı sıra ciddi seviyede daha uzun bir pil ömrü vadedeceğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >