Instagram, devlet kontrollü medya hesaplarını etiketlemeye başladı

Instagram
Instagram

Facebook'un ardından Instagram da devlet kontrollü medya organlarını işaretlemeye ve etiketlemeye başladı.

Önümüzdeki dönemlerde yayınlardaki reklamların da benzer şekilde etiketlenmesi bekleniyor.

Instagram, tıpkı Facebook'taki politikayı izleyerek devlet destekli medyayı etiketlemeye başladı. Yani Facebook'un Haziran'da uygulamaya başladığı bu sistem, artık Instagram için de geçerli.

Etiket özelliği ilk olarak gazeteci Casey Michel tarafından fark edildi. ABD'deki kullanıcılar, profil sayfalarında ya da gönderilerinde bu bilgileri görecekler. Etiketlere dokunduğunuzda, politika hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz bir destek sayfası açılır. Şu an için etiketleri göreceğiniz yayınlardan bazıları Redfish, In the Now ve Soapbox.

Şirketin konuyla alakalı açıklaması şu şekilde:

    Instagram, devlet kontrolündeki medyayı kendi araştırmalarımıza ve bu amaç için geliştirilen bir dizi kritere göre değerlendirmemize dayanıyor. Instagram'ın kısmen ya da tamamen hükümetin editoryal kontrolü altında olabileceğine inandığı medya kuruluşlarını etiketlerle tanımlanıyor. Bu açıklamaları daha yüksek bir şeffaflık standardında tutuyoruz çünkü bir medya kuruluşunun etkisini bir devletin desteğiyle birleştirdiğine inanıyoruz.
Bu sistem şu anda yalnızca birkaç sayfa için geçerli. Ancak önümüzdeki süreçte kapsam genişleyecek.
Bu sistem şu anda yalnızca birkaç sayfa için geçerli. Ancak önümüzdeki süreçte kapsam genişleyecek.

Facebook, etiketleri önümüzdeki aylarda Instagram reklamlarına eklemeyi planladığını da söylüyor. Şirket politikayı Haziran'da detaylandırdığında, devlet kontrollü etiketinin ne zaman uygun olduğuna karar vermek için 65 uzmana danıştığından bahsetmişti.

Ekran görüntülerinden de fark edilebildiği gibi bu yayınlardan bazıları etiketlere itiraz etmek için profillerini güncelledi.

Instagram, etiketleri 3 Kasım'daki 2020 başkanlık seçimlerinden sadece haftalar öncesinde hayata geçiriyor. Seçim öncesinde Facebook, platformdaki yanlış bilgilerle çok fazla maruz kalıyor. Bu sebeple de çok fazla eleştiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >