Instagram IGTV tasarımı yenilendi, Keşfet sistemi eklendi

IGTV
IGTV

Sosyal izolasyon gereği evlerinden çıkmayan milyonlarda kişi internetten video içeriği tüketiyor.

Bu durumda ise devreye YouTube, Netflix ya da benzer platformlardaki videolar devreye giriyor.

Fakat Instagram da IGTV üzerinden çok fazla video sunuyor.

Kullanıcılar artık IGTV uygulaması üzerindeki Keşfet sekmesiyle daha fazla video görebiliyor.

Instagram, 2018'den bu yana IGTV sayesinde yepyeni bir kitle oluşturmuş durumda. Böylece platforma artık yalnızca 1 dakikalık videolar değil, uzun videolar da yüklenebiliyor. Yani fotoğraf platformu bir anlamda video platformuna da dönüşmüş oluyor. Bugün itibariyle daha fazla içerikoluşturucuyu bulmayı sağlayan yeni bir keşfet sistemi de hayata geçiyor. Böylece kullanıcılar Instagram'da olduğu gibi IGTV uygulamasında da yeni içerikleri bulabiliyor.

Video içerik tüketimi artıyor.

Uygulamayı ilk açtığınızda fark edeceğiniz en önemli ve somut değişiklik alttaki kullanıcı arayüzünün üç tuşlu sisteme geçmiş olması. Soldaki ana menü tuşunun yanı sıra ortada Keşfet ve en sağda ise profile gitmeyi sağlayan düğmeler yer alıyor.

IGTV'de artık kullanıcılar alttaki Keşfet sekmesi üzerinden yeni videolara ulaşabiliyor.
IGTV'de artık kullanıcılar alttaki Keşfet sekmesi üzerinden yeni videolara ulaşabiliyor.

Instagram'ın ana uygulamasındakine benzer bir sistem sunan IGTV, önceki versiyonlarla kıyaslandığında çok daha fazla video izlemeyi mümkün kılıyor. Özellikle pandemi nedeniyle sosyal izolasyon kurallarını uygulayan ve dışarı çıkmayan milyonlarca kişi çok fazla içerik tüketiyor. Üstelik bu içeriklerin çok büyük bir kısmı da video. Doğal olarak IGTV'deki bu değişiklik bile daha fazla içerik tüketilmesine yönelik avantaj sağladığı ortada.

Hikâyeler'de de değişimler var

IGTV içerikleri artık Instagram Hikâyeler'de paylaşıldığında 15 saniyelik önizlemesi izlenebiliyor.
IGTV içerikleri artık Instagram Hikâyeler'de paylaşıldığında 15 saniyelik önizlemesi izlenebiliyor.

Instagram, IGTV videolarının Hikâyeler'de paylaşım sistemini de değiştiriyor. Daha önce olduğu gibi Instagram'da IGTVvideoları hikâye olarak paylaşılabiliyor. Ancak videonun tek bir karesini vurgulayan uygulama yerine artık 15 saniyelik önizleme de izlenebiliyor. Asıl amaç daha fazla video izlemesi sağlamak. Bu her iki yenilik de aslında şu anda kademeli bir şekilde aktif ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >