Instagram, Snapchat'in özellikleriyle yükselmeyi sevdi: Şimdi de yüz efektlerini kopyaladı

Instagram yüz filtresi
Instagram yüz filtresi

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulamalarından Instagram, Snapchat'te bulunan 'yüz filtreleri' özelliğini kullanıma sundu.

Son dönemde getirdiği yeniliklerle kullanıcı sayısını artırmayı başaran Instagram, son olarak özellikle gençler arasında çok kullanılan özellik yüz filtrelerini hikayelere ekledi.

Mark Zuckerberg'in başında bulunduğu Facebook tarafından alınan Instagram sürekli olarak kendini yeniliyor. Ancak bu yenilenmeyi diğer uygulamalardan aldığı özelliklerle yapıyor. Özellikle Snapchat'i örnek alarak geliştirdiği yenilikler çoğu kullanıcı tarafından ''kopyalama veya çalma'' şeklinde yorumlanıyor. Ne var ki bu eleştiriler Instagram'ı kalitesiz ve kullanıcı kaybı yaşayan bir uygulama yapmaktan ziyade sürekli yükselen bir değer haline getiriyor.

Instagram, son olarak yüz filtreleri özelliğini getirdi. Yüz filtreleri özelliği normal fotoğraflarda değil stories özelliğinde kullanılabiliyor. Yüz filtreleri, ülkemizde iOS ve Android kullanıcılara aynı anda kullanıma açıldı. Yeni özellikte toplam 8 adet yüz filtresi var.

Instagram yüz filtreleri nasıl kullanılır?

Stories özelliği kullanımını açtığımızda yüz efektleri direkt olarak gelmiyor. Atacağımız hikayenin yüz efektleriyle bezenmiş olmasını istiyorsak fotoğraf çekme ikonunun sağında bulunan 'efekt' ikonuna tıklamamız gerekiyor.

Siz, Instagram'ın bu özellik kopyalama durumuyla alakalı ne düşünüyorsunuz?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >