Instagram, "yukarı kaydır" özelliğini kaldıracağını açıkladı

Instagram Yukarı Kaydır
Instagram Yukarı Kaydır

Facebook bünyesinde bulunan sosyal medya platformu Instagram çok kullanılan yukarı kaydır özelliğini kaldıracağını açıkladı. Yukarı kaydır yerine etiketlere bağlantı ekleme özelliği gelecek ve bu bağlantı ekleme yüksek takipçiye sahip olan hesaplara açık olacak.

Son dönemlerde belirli bir takipçi kitlesine sahip olan "fenomen" ve "Influencer" olarak da adlandırılan kullanıcılar, "Yukarı kaydır" özelliği ile ön plana çıkıyordu.

10 bini aşkın takipçisi olan kullanıcılar için sunulan bu özellikle birlikte takipçiler, bağlantılara yönlendirilebiliyordu. Bu özelliği kullanarak platformda satış ve iş birliği yapan oldukça fazla hesap mevcut. Öyle ki bazı büyük hesaplar gelir kaynaklarının neredeyse tamamını bu özelliğe borçlu. Ama gelen son bilgilere göre Instagram yukarı kaydır özelliğini kaldırıp yerine çıkartmalara bağlantı ekleyecek.

Instagram bazı kullanıcılara bildirim göndererek, yeni özelliğin 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı hakkında bildirim paylaştı.

Bu tarihten itibaren Hikayeler’e bağlantı eklemek için yeni bağlantı etiketi (sticker) kullanılacak.

Instagram, bağlantı tıklamalarının yukarı kaydır sistemine göre çok daha efektif çalışacağını ve daha fazla ayar sunacağı belirtiyor.

Bu yapının hangi kullanıcılara sunulacağı şimdilik belli değil. Ancak yine yüksek takipçiye sahip profiller için aktif edileceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >