Instagram'da gizliliğinizi artıracak 5 ipucu

Instagram
Instagram

Çeşitli ipuçlarını kullanarak Instagram profilinizi çok daha gizli bir hale getirebilirsiniz.

Facebook, Twitter, Instagram ve Google Plus gibi dev sosyalağlar, milyonlarca kullanıcının buluşma noktası olmuş durumda. Bu yoğun kullanıcı kitlesi, zaman zaman çeşitli güvenlik problemlerine sebep olabiliyor. İşte bu yüzden sosyal mecralarda gizliliği korumak büyük önem taşıyor.
Fotoğraf ve kısavideo paylaşımı için en çok tercih edilen mecralardan biri olan Instagram, gizlilik için çeşitli ipuçları sunuyor. Aşağıdaki adımları uygulayarak Instagram profilinizi çok daha gizli bir hale getirebilirsiniz.

Konum verilerini gizleyin

                                    
                                    
                                    Paylaştığınız fotoğraf ve videolara konum bilgisi eklemeyin. Bu sayede fotoğraf ya da videonun çekildiği konumun gizliliğini sağlamış olacaksınız. Eğer halihazırda fotoğraf ya da videolarınızda konum bilgisi varsa “Düzenle” seçeneği sayesinde ortadan kaldırabilirsiniz. 

 Konum gizliliğinin bir sonraki aşaması, akıllı cihaz ayarlarından Instagram servislerinin pasif hale getirilmesi. Bu sayede Instagram uygulaması hiçbir şekilde konum bilgisine erişemeyecek.
Konum verilerini gizleyin Paylaştığınız fotoğraf ve videolara konum bilgisi eklemeyin. Bu sayede fotoğraf ya da videonun çekildiği konumun gizliliğini sağlamış olacaksınız. Eğer halihazırda fotoğraf ya da videolarınızda konum bilgisi varsa “Düzenle” seçeneği sayesinde ortadan kaldırabilirsiniz. Konum gizliliğinin bir sonraki aşaması, akıllı cihaz ayarlarından Instagram servislerinin pasif hale getirilmesi. Bu sayede Instagram uygulaması hiçbir şekilde konum bilgisine erişemeyecek.
İstemediğiniz kullanıcıları engelleyin 

                                    
                                    
                                    Instagram'da istediğiniz herhangi bir kullanıcıyı kolayca engelleyebilirsiniz. Bunun için engellemek istediğiniz kullanıcı profiline girdikten sonra, sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine tıklayarak ardından “Kullanıcıyı Engelle” seçeneğini aktif etmeniz yeterli. Böylece engellediğiniz kullanıcı size Instagram üzerinden hiçbir şekilde ulaşamayacak.
İstemediğiniz kullanıcıları engelleyin Instagram'da istediğiniz herhangi bir kullanıcıyı kolayca engelleyebilirsiniz. Bunun için engellemek istediğiniz kullanıcı profiline girdikten sonra, sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine tıklayarak ardından “Kullanıcıyı Engelle” seçeneğini aktif etmeniz yeterli. Böylece engellediğiniz kullanıcı size Instagram üzerinden hiçbir şekilde ulaşamayacak.
Etiketlendiğiniz fotoğrafları onaya tabi tutun

                                    
                                    
                                    Herhangi bir içerikte etiketlendiğinizde profiliniz üzerinde “Olduğun Fotoğraflar” bölümünde ilgili fotoğraf ya da video karşınıza gelir. Ancak, sizin onayınız olmadan etiketlendiğiniz fotoğraf ya da videoların bu kısma düşmesini istemiyorsanız, “Olduğun Fotoğraflar” / “Etiketlenme Seçenekleri” yolunu izleyin. Akabinde “Elle Ekle” seçeneğini aktif hale getirin. Böylece etiketlendiğiniz fotoğraf ya da videolar sizden habersiz “Olduğun Fotoğraflar” kısmında gözükmeyecek.
Etiketlendiğiniz fotoğrafları onaya tabi tutun Herhangi bir içerikte etiketlendiğinizde profiliniz üzerinde “Olduğun Fotoğraflar” bölümünde ilgili fotoğraf ya da video karşınıza gelir. Ancak, sizin onayınız olmadan etiketlendiğiniz fotoğraf ya da videoların bu kısma düşmesini istemiyorsanız, “Olduğun Fotoğraflar” / “Etiketlenme Seçenekleri” yolunu izleyin. Akabinde “Elle Ekle” seçeneğini aktif hale getirin. Böylece etiketlendiğiniz fotoğraf ya da videolar sizden habersiz “Olduğun Fotoğraflar” kısmında gözükmeyecek.
Sınırlı hashtag kullanın 

                                    
                                    
                                    Hashtag'ler, içeriklerin çok daha kolay ve hızlı bulunmasını sağlıyor. Dolayısıyla fotoğraf ya da videolara eklediğiniz hashtag'ler, profilinizi herkese açık hale getirebiliyor. Örneğin paylaştığınız bir kedi fotoğrafını “#kedi” şeklinde işaretlediğinizde tanımadığınız kişilerin “Keşfet” kısmında sizin paylaştığınız fotoğrafı görmesi kuvvetle muhtemel.
Sınırlı hashtag kullanın Hashtag'ler, içeriklerin çok daha kolay ve hızlı bulunmasını sağlıyor. Dolayısıyla fotoğraf ya da videolara eklediğiniz hashtag'ler, profilinizi herkese açık hale getirebiliyor. Örneğin paylaştığınız bir kedi fotoğrafını “#kedi” şeklinde işaretlediğinizde tanımadığınız kişilerin “Keşfet” kısmında sizin paylaştığınız fotoğrafı görmesi kuvvetle muhtemel.
Profilinizi gizli hale getirin

                                    
                                    
                                    Instagram'da hesabınızı gizli hale getirecek en önemli özellik ise profili gizlemek. Bunu da “Ayarlar” üzerinden “Hesap” kısmına erişerek gerçekleştirebilirsiniz. Buradaki “Gizli Hesap” seçeneğini aktif ettiğinizde profiliniz yalnızca arkadaşlarınıza özel hale geliyor; yani hesabınız üçüncü kişi ya da kişiler tarafından görüntülenemiyor.
Profilinizi gizli hale getirin Instagram'da hesabınızı gizli hale getirecek en önemli özellik ise profili gizlemek. Bunu da “Ayarlar” üzerinden “Hesap” kısmına erişerek gerçekleştirebilirsiniz. Buradaki “Gizli Hesap” seçeneğini aktif ettiğinizde profiliniz yalnızca arkadaşlarınıza özel hale geliyor; yani hesabınız üçüncü kişi ya da kişiler tarafından görüntülenemiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >