Instagram'da önemli yenilik: Artık videolardaki ses tercihi hafızada tutulacak

Instagram
Instagram

Instagram, otomatik başlayan videolarda önemli bir düzenlemeye gidiyor. Kullanıcılar artık her videoda sesi açmak için ekrana dokunmak zorunda değil.

Instagram, geçtiğimiz sene Aralık'ta aktif ettiği canlı yayın özelliğini bu zamana kadar birçok kez güncelleyerek sisteme birçok farklı detay ekledi. Artık mevcut sistem üzerinden canlıyayında gelen yorumları takip etmek; atılan beğenileri görüntülemek ve hatta yayınları tekrardan izletmek bile mümkün. Instagram canlı yayınları için bir süredir beklenen "konuk özelliği" de yakında servise dahil edilecek gibi görünüyor. Zira son söylentilere bakılırsa konuközelliği en yeni güncellemeyle birlikte hem Android hem de iOS'ta sisteme ekleniyor.

İnternet kullanıcılarının son yıllarda en çok canını sıkan detaylardan biri olan "otomatik başlayan videolar" kısmında da Instagram'ın özel bir çözümü var. Servis bundan böyle ana akışa düşen videolarda kullanıcının ses tercihini hatırlayacak yeni bir güncelleme getiriyor. Yani otomatik başlayanvideolarda ses otomatik açık mı yoksa kapalı mı gelsin kullanıcılar tarafından belirlenebilecek.

Artık yeni güncellemeyle birlikte Instagram'ın Android ve iOS mobil uygulamalarında otomatik başlayan videolardaki ses profili uygulama kapatılana kadar hafızada tutulacak.
Artık yeni güncellemeyle birlikte Instagram'ın Android ve iOS mobil uygulamalarında otomatik başlayan videolardaki ses profili uygulama kapatılana kadar hafızada tutulacak.

Bildiğiniz gibi normal şartlarda Instagram akışındaki videolar otomatik olarak sessiz şekilde başlıyor. Fakat sesin aktif edilmesi için video üzerine bir kez dokunulması ya da telefon / tabletler üzerinden fiziksel ses tuşlarına basılması gerekiyor. Yeni güncellemeyle Instagram'da herhangi bir videonun sesi açıldığı zaman ana akıştaki diğer videolarda da ses otomatikolarakyüksek şekilde başlayacak. Böylece kullanıcılar her videoda sesleri dinlemek için ekrana tekrar tıklamak zorunda kalmayacak. Elbette uygulama kapatıldığında ise bu ayar otomatik olarak sıfırlanacak.

Şu anda bazı kullanıcılar için aktif edilen bu sistemin hem Android hem de iOS platformlarında yakında herkes tarafından kullanılabilir olacağı da belirtilenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >