Instagram’daki hikayelerin günlük kullanımı Snapchat’i geride bıraktı

Snap vs Instagram
Snap vs Instagram

Snapchat’in birçok özelliğini bire bir kopyalanarak oluşturulan Instagram hikayeleri, beklenenden daha büyük bir ilgiyle karşılaştı denebilir. Instagram, rakiplerinin 30 dakikalık kullanımını aşmış durumda…

Instagram, halihazırda Facebook’un en güçlü parçalarından biri. Facebook’a sağladığı fayda ve kullanılabilirliği tartışılmaz noktadayken, çok tepki almasına rağmen Snapchat hikaye özelliğini de dağarcığına ekleyen Instagram, hızlı yükselişini sürdürüyor. Instagram’ın bir gün içerisinde rakiplerinin gerçekleştirdiği 30 dakikalık kullanımı aşarak 25 yaşın altındaki kullanıcılar için ortalama 32 dakikalık bir kullanıma ulaşması otoriteleri şaşkınlıkla hayranlığın arasında bıraktı.

Snapchat,IPO dosyalama işleminde 25 yaş üstü kullanıcılarda 20 dakikalık görüntüleme sağlarken Instagram’da bu sayı 24 dakika civarında karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Facebook Instagram Stories’i piyasaya sürdüğünden bu yana Snapchat’ın büyüme hızı önemli oranda yavaşlama eğilimine girmişti. Yılın geçtiğimiz çeyreğinde %17.2’den %5 seviyelerine düşen Snapchat kullanım sıklığı Snap şirketinin de başını ağrıtıyor. 166 milyonluk Snapchat rakamlarının önüne geçerek 250 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Instagram Stories Snapchat’e oranla ortaya koyduğu yenilikleriyle de dikkat çekiyor.

Instagram, Snapchat hikayeleriyle birebir aynı formatta ortaya koymuş olduğu hikayelerinin yanı sıra birçok özelliği ile de dikkat çekiyor. Instagram Direct özelliğinde, kaybolan fotoğrafların durumunda ve uygulamayı tam teşekküllü bir mesajlaşma uygulamasına dönüştürmeye yarayan yeniliklerinde ortaya çıkan fark net olarak hissediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >