Intel, 50 drone kullanarak hayran bırakan bir kapalı alan ışık gösterisi yaptı

Intel drone şovu
Intel drone şovu

Bu yılın başlarında Kış Olimpiyatları için 1128 drone ile büyük bir görsel şölen ortaya koyan Intel, şimdi de kapalı bir mekanda oldukça renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Intel, Shooting Star adını verdiği dronelarıyla sene başında çok büyük bir gösteriye imza atarak bu alanda adından başarılı bir şekilde söz ettirmişti. Intel yaklaşık bir ay önce de Time dergisine yardım ederek 958 drone ile unutulması zor bir Time dergi kapağının görüntüsünü gökyüzünde oluşturdu.

50 tane drone ile seyircilerde hayranlık uyandırdı

Dronelarla gösteri yapma alanında iyice profesyonelleşen şirket son olarak kapalı alanda yaptığı başarılı gösteriyle de adından söz ettirdi. 50 tane Intel Shooting Star drone ile yapılan kapalı alan gösterisi San Francisco’da bir kutlamada gerçekleştirildi.

Banka olarak kullanılan 1920 yılından kalma tarihi bir binada yapılan gösteri, seyircilerde büyük bir hayranlık uyandırdı. 4 milyardan fazla renk kombinasyonu yapabilen LED ışıkları ile donatılmış olan dronelar iç mekan gösterisi için eşsiz bir kullanım sundu. Kısa bir gösteri sunan dronelar, ikinci kattaki bir balkondan indi ve renk değiştirirken seyircilerin kafalarının üzerinde farklı şekiller ve desenler yapmak için bir araya geldi. Dronelar yaklaşık 5 dakikalık bir gösteri sunduktan sonra yuvaya (kalktıkları yere) geri döndüler.

Öyle görünüyor ki Intel bu drone gösterilerini daha birçok yerde çok farklı şekillerde sergileyecek. Şirketin ileride drone gösterilerini sattığını görebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >