Intel'in rakibi Nvidia güçleniyor: '6.9 milyar dolarlık satın alma'

Nvidia ve Intel arasındaki rekabette 'satın alma' hamlesi!

Oyun konusundaki hızlı ve güçlü büyümesiyle dikkat çeken Nvidia, rekabette elini güçlendirebilmek için yeni hamleler peşinde. Şirket, finansal güvensizlikten uzaklaşabilmek için ‘veri merkezi’ çözümlerini genişletiyor. Bu doğrultuda, Mellanox Technologies tam 6.9 milyar dolar karşılığında satın alındı…

Grafik konusunda en iddialı şirketler arasında yer alan Nvidia, Intel ile de derin bir rekabetin tam ortasında bulunuyor. Büyümek için ‘hemen hemen’ aynı şirketlere yönelik hamlelerde bulunan ikili, Mellanox Technologies’in satın alınması konusunda da sert bir savaşın içerisine girmişti. Nvidia, 6.9 milyar dolar ödemeyi kabul ederek rekabette ‘kazanan taraf’ olmayı bildi.

Mellanox Technologies'in satın alınması Nvidia'nın gelecek planları noktasında büyük önem arz ediyor.
Mellanox Technologies'in satın alınması Nvidia'nın gelecek planları noktasında büyük önem arz ediyor.

Nvidia, yeni satın alma hamlesiyle birlikte Mellanox Technologies’in veri merkezi bileşenleri pazarında genişlemesinin önü açılmış olacak. Nvidia kurucusu ve CEO’su olarak görev yapan JensenHuang, satın alma işlemine yönelik açıklamasında Nvidia’nın hızlandırılmış hesaplama platformunun Mellanox Technologies’in hızlandırılmış ağ platformu ile ortaklık kurularak veri merkezi ölçekli yeni nesil hesaplama çözümleri oluşturabileceklerini ifade etti.

Nvidia'nın Mellanox Technologies'i satın alması Intel'in canını sıkan bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
Nvidia'nın Mellanox Technologies'i satın alması Intel'in canını sıkan bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Hisse başı 125 dolar!

Nvidia, bahsi geçen ortaklık sayesinde yalnızca oyun dünyasına bağımlı durumda gözüken çalışma mekaniğini de değiştirmiş olacak. Mellanox’un satın alınması sürecinde Intel ile sert şekilde sürtüşen şirket, yeni satın alma sonrası Mellanox Technologies’in her bir hissesi için 125 dolar ödeyecek. Bu bilgi de irketin hissedarlara Cume günü kapanış değerine göre %14.3 prim vereceği anlamına geliyor. Satın alımın ardından Mellanox Technologies hisseleri %8.9 artış gösterdi ve 119.08 dolara yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >