İnternet olmadan asla diyen 10 ülke

İnternetsiz yaşayamayacak ülkeler.
İnternetsiz yaşayamayacak ülkeler.

Günümüzün en büyük uğraşı olarak tanımlanabilecek olan internet, zamanımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz, bir parçamız gibi davranan sürekli görüşülen bir "arkadaş"a dönüşmüş durumda. Yapılan araştırmalar internete en çok ilgi duyan ülkeleri ortaya koydu. İşte o liste...

İnternetsiz bir dünyayı hayal etmek bile zor iken bu seviyelere gelmiş olan dünyanın tamamen internetsiz bırakıldığını düşünelim. Özel hayattan işe; tatilden ticarete birçok alan büyük olumsuzluklarla karşılaşıp eskiye yönelik çözülemeyecek problemler ortaya çıkacaktır. Bu olayın boyutlarını bilimsel seviyede ortaya koymak için çalışmalar yapan istatistik şirketi Ipsos'un raporu şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Ipsos, 23 farklı ülkede 18.180 kişi üzerinde yaptığı anketle hangi ülkenin internetsiz yaşayamayacağını araştırdı. Yapılan araştırmaya göre internetsiz yaşayamayacağını düşünen ülkeler arasında %82 oranıyla ilk sırada Hindistan yer alıyor.

Raporun ilk sırasında yer alan ülkenin Hindistan olması birçok açıdan şaşkınlık yaratsa da iyice düşünüldüğünde bu durumun oldukça doğal olduğu ortaya çıkıyor. Teknoloji ve özellikle de yazılım konusunda en fazla istihdam yaratan ülkelerden biri olan Hindistan için internet vazgeçilmez durumda. Google CEO'su Sundar Pichai başta olmak üzere birçok yetkin internet dünyası figürü Hindistan kaynaklı olarak karşımızda.

Yapılan araştırmalar sayesinde Hindistan’da bugün internet bağlantısı ortadan kalksa, insanların %82’si için bir kaos ortamı oluşacak.

Hindistan’ın hemen peşinde %78’le İngiltere’yi gördüğümüz listede, %77 Çin, %73 Almanya ve %73 Amerika bulunuyor. Yapılan araştırmalar neticesinde 10 ülkeyi açıklayan Ipsos, internetin olmadığı bir dünyadan en çok etkilenecek ülkeleri göstermiş oldu.

Ipsos'un araştırmasına göre internetsizlikten en çok etkilenecek ülkeler
Ipsos'un araştırmasına göre internetsizlikten en çok etkilenecek ülkeler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >