iOS, benim diyen profesöre taş çıkartır

Yeni Zelanda'daki bir üniversitede görev yapan öğretim görevlisi Christoph Bartneck iOS'un otomatik tamamlama özelliğiyle hiç bilgi sahibi olmadığı nükleer fizik konusunda bir makale yazdı. Bu makale bilimsel bir konferansa davet edildi.

Christoph Bartneck anahtar kelimelerden yola çıktı ve iOS'un otomatik tamamlama özelliğini kullanarak makaleyi oluşturdu. Bartneck tamamen saçmalık olarak nitelendirdiği makalesi için atomik, nükleer, fizik, elektron gibi kelimeler yazdığını ve iOS'un kendine önerdiği cümlelere rastgele onay vererek makalesini kısa süre içinde bitirdiğini belirtiyor.

Daha sonra bu makaleyi sahte bir isimle ABD'deki bilimsel bir komiteye gönderen Bartneck aldığı cevap karşısında şoka uğradı. Çünkü komite Bartneck'i makalesini sunması için nükleer fizik konusunda çok önemli bir konferansa davet ediyordu. Makalesinin içinde çizimler de bulunan Bartneck bu çizimleri internetten kopyaladığını ve çizimler için yazdığı cümleleri ise Wikipedia'daki Nükleer Fizik maddesinin içinden rastgele seçtiğini söyledi.

iOS'un otomatik tamamlama özelliğinin bilimsel bir komiteyi bile kandıracak kadar başarılı olmasının çok ilginç olduğunu belirten Bartneck konferansa katılmayacak.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >