iPhone 10.yılında çok sağlam geliyor: İşte beklenen iPhone 8 özellikleri

2017 iPhone'ın 10.yılı olacak. Yeni yılda 10.yılını kutlayacak olan iPhone yeni çıkaracağı amiral gemisiyle ortalığı inletecek. Peki iPhone 8 nasıl özelliklere sahip olacak?

iPhone 8 sahip olacağı özelliklerle şimdiye kadar görülmemiş bir akıllı cihaz olacak. İşte iPhone 8'in sahip olacağı özellikler:
4.7- 5.8-inç ekran (OLED)
Ekran boyutları konusunda bir çok farklı bilgi geliyor. iPhone7/7 Plus serisi ekran boyutlarının kullanılması yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor. Ancak 5.8 inç OLED ve kavisli bir ekranın geleceği konusunda da çok ciddi raporlar var. Fakat ekran kavisli olacağı için kullanılabilen OLED kısım 5.2 inç kadar olacak. Ayrıca Wall Street Journal'in yer verdiği habere göre Apple OLED ekran konusunda LG ile ortaklığa gidecek.
4.7- 5.8-inç ekran (OLED) Ekran boyutları konusunda bir çok farklı bilgi geliyor. iPhone7/7 Plus serisi ekran boyutlarının kullanılması yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor. Ancak 5.8 inç OLED ve kavisli bir ekranın geleceği konusunda da çok ciddi raporlar var. Fakat ekran kavisli olacağı için kullanılabilen OLED kısım 5.2 inç kadar olacak. Ayrıca Wall Street Journal'in yer verdiği habere göre Apple OLED ekran konusunda LG ile ortaklığa gidecek.
Tamamen cam tasarım
Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple yeni iPhone'da sadece kenarları metal, kalan kısmı ise tamamen cam olan bir tasarım kullanacak. Yan iPhone 4 ve iPhone 4S'in ön ve arkasının tamamen sportif cam olacağı bir tasarım geliyor. Farklı bir rapor ise Apple'ın iPhone 8'de yeni bir renk seçeneği olarak kırmızı rengi kullanmayı planladığını belirtiyor.
Tamamen cam tasarım Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Apple yeni iPhone'da sadece kenarları metal, kalan kısmı ise tamamen cam olan bir tasarım kullanacak. Yan iPhone 4 ve iPhone 4S'in ön ve arkasının tamamen sportif cam olacağı bir tasarım geliyor. Farklı bir rapor ise Apple'ın iPhone 8'de yeni bir renk seçeneği olarak kırmızı rengi kullanmayı planladığını belirtiyor.
Kablosuz şarj
Tüm kaynaklardan gelen bilgilerde kablosuz şarj özelliğinden bahsediliyor. Apple 3 yeni modelde de kablosuz şarj özelliğini kullanacak. Ancak kablosuz şarj cihazının telefonla birlikte verilmeyeceği, ayrı bir aksesuar olarak satılacağı öngörülüyor. Bazı cihazlarda bulunan kablosuz şarj özelliğini Apple, daha önce beğenmediğini açıklamıştı. Fakat Apple'ın şimdi 15 fit uzaklıktaki cihazları şarj edebilecek farklı bir teknoloji üzerinde çalıştığı söyleniyor.
Kablosuz şarj Tüm kaynaklardan gelen bilgilerde kablosuz şarj özelliğinden bahsediliyor. Apple 3 yeni modelde de kablosuz şarj özelliğini kullanacak. Ancak kablosuz şarj cihazının telefonla birlikte verilmeyeceği, ayrı bir aksesuar olarak satılacağı öngörülüyor. Bazı cihazlarda bulunan kablosuz şarj özelliğini Apple, daha önce beğenmediğini açıklamıştı. Fakat Apple'ın şimdi 15 fit uzaklıktaki cihazları şarj edebilecek farklı bir teknoloji üzerinde çalıştığı söyleniyor.
Ekrana yerleşik ana ekran tuşu
Apple'ın ekranın içine gömülü bir ana ekran tuşu ile denemeler yaptığı söylentileri birkaç senedir mevcut. Bu, cihazın boyutunu arttırmadan ön taraftaki çerçeveyi azaltarak ekran boyutunun büyütülebileceği anlamına geliyor. Böylece iPhone 6 tanıtıldığından beri eleştirilen çerçeve boyutu sorunu ortadan kalkacak.
Ekrana yerleşik ana ekran tuşu Apple'ın ekranın içine gömülü bir ana ekran tuşu ile denemeler yaptığı söylentileri birkaç senedir mevcut. Bu, cihazın boyutunu arttırmadan ön taraftaki çerçeveyi azaltarak ekran boyutunun büyütülebileceği anlamına geliyor. Böylece iPhone 6 tanıtıldığından beri eleştirilen çerçeve boyutu sorunu ortadan kalkacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >