iPhone 12 mini'deki kilit ekranı problemi güncellemeyle ortadan kalkıyor

iPhone 12 mini
iPhone 12 mini

Bu hafta fazlasıyla konuşulan 'iPhone 12 mini kilit ekranı problemi' yayınlanan ufak bir güncellemeyle ortadan kalkıyor.

Kullanıcıların kilit açma işlemi sırasında otomatik olarak kamerayı ya da el fenerini açan sorun, iOS 14.2.1 yükleyenler için son buluyor.

178 MB boyutundaki güncelleştirmeyi Ayarlar / Yazılım Güncelleme yolu üzerinden kontrol edip yükleyebilirsiniz.

Apple, bu hafta kullanıcıların ısrarla belirtmesinden sonra iPhone 12 mini'de kilit ekranının yanıt vermemesiyle ilgili sorunları çözen iOS 14.2.1 güncellemesini yayınladı.

171 MB boyutundaki iOS 14.2.1 güncellemesiyle birlikte bu problem ortadan kalkıyor.
171 MB boyutundaki iOS 14.2.1 güncellemesiyle birlikte bu problem ortadan kalkıyor.

Bazı kullanıcılar, telefonlarının kilidini açmaya çalışırken ekranın alt kısmından yukarıdoğrukaydırdıklarında aslında kilit açılması gerekirken farklı görevlerin gerçekleşmesinden şikayet ediyor. Kullanıcıların bir kısmı bu işlem sırasında telefonun el feneriışığınınyandığından veya kameranın açıldığından şikayet ediyor.

Kilit ekranı sorununun nedeni tam olarak belli değil. Bundan dolayı da çeşitli iletkenlik problemleri olabileceği söylenmişti. Ama görünen öyle ki güncellemeyle çözüldüğüne göre demek ki yazılımsalbir problem. Hatta ürünü yeni satın alanlar bu tarz bir problem yaşamadıklarını da belirtiyorlar.

Apple, iOS 14.2.1 ile bazı MMSmesajlarının alınmamasıyla birlikte seskalitesisorunlarına neden olan bazı hataları da ortadan kaldırdı.

Güncellemeyi hemen indirmek ve yüklemek istiyorsanız, Ayarlar / Yazılım Güncelleme bölümüne gidebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >