iPhone 7 Plus, Adana’da 3 kişinin hayatını kurtardı

iPhone 7 Plus
iPhone 7 Plus

Adana’da Seyhan Baraj Gölü çevresinde gezintiye çıkan 3 arkadaş, gezintiye çıktıkları deniz bisikletinin su almaya başlamasıyla birlikte korku dolu anlar yaşadı. Bu korku, su geçirmez iPhone 7 Plus sayesinde atlatılabildi.

23 Temmuz 2017’de saat 15.00 sularında gerçekleşen olayda Murat Selçuk Aygün, Murat Işık ve Ferdi Bozkurt isimli vatandaşlar Seyhan Baraj Gölü’nde seyahate çıkmak amacıyla bir deniz bisikleti kiraladı. Yüzme konusunda çok deneyimli olmayan üç arkadaşın içerisinde bulunduğu deniz bisikleti birden ve hızlı bir şekilde su almaya başladı.

Üç arkadaştan Murat Selçuk Aygün, su geçirmeme özelliğine sahip olmasıyla suyun içindeyken zarar görmeyen iPhone 7 Plus telefonu ile 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen deniz polisi, botla deniz bisikletinin bulunduğu yere ulaştı. Üç gençten biri suyun üzerinde, diğerleri suyun tamamen altındayken bulundu ve tekneye alınarak karaya çıkarıldı.

Hayatlarını su geçirmeme özelliğine sahip olan telefona borçlu olduklarını söyleyen gençler polis ekiplerine de teşekkür etti. Deniz bisikletinde koruma tedbirlerinin yeterli olmaması nedeniyle ise soruşturma başlatıldı. 3 genç, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >