iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın özellikleri belli olmaya başladı

iPhone 7s ve iPhone 7s Plus ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Yeni renk seçeneği, dokunmatik bir parmak izi okuyucu ve yüksek performanslı A11 işlemci ilk bilgiler arasında.

Apple, her yıl olduğu gibi önümüzdeki sene de yeni bir iPhone'la sahneye çıkacak. Eylül'de gerçekleşecek olan tanıtıma 10 ay olmasına rağmen, konuyla ilgili çeşitli bilgiler ortaya çıkmaya başladı bile. Japon blog sitesi Mac Otakara'daki verilere göre yeni nesil akıllı telefonlar iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak isimlendirilecek. Ayrıca bunlara ek olarak bir de "premium" modelin tanıtılacağı söyleniyor.


Kırmızı renk seçeneği gelebilir

                                    iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın şu an satışta olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a oranla tasarım anlamında büyük farklar içermeyeceği söyleniyor. Yani tamamen baştan aşağıya yenilenen bir tasarım söz konusu değil. Bunun yerine mevcut siyah, gümüş, altın ve roze altın renk seçeneklerine bir de kırmızı eklenecek. Özellikle bayanların dikkatini çekecek olan bu rengin hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus için geçerli olacağı belirtiliyor.
Kırmızı renk seçeneği gelebilir iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın şu an satışta olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a oranla tasarım anlamında büyük farklar içermeyeceği söyleniyor. Yani tamamen baştan aşağıya yenilenen bir tasarım söz konusu değil. Bunun yerine mevcut siyah, gümüş, altın ve roze altın renk seçeneklerine bir de kırmızı eklenecek. Özellikle bayanların dikkatini çekecek olan bu rengin hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus için geçerli olacağı belirtiliyor.
"Premium" tasarımlı yeni bir iPhone çıkabilir

                                    Tasarımda herhangi bir değişiklik olmayacağı için ekran boyutları da tamamen aynı kalacak. Yani 4.7 inç ve 5.5 inç'lik boyutlar aynı şekilde devam edecek. Fakat, özel tasarımlı yepyeni bir iPhone 7 modelinin çıkması da söz konusu. Tamamen cam kasayla donatılması beklenen bu "premium" iPhone'da esnek yapıda OLED ekran kullanılacağı ifade ediliyor.
"Premium" tasarımlı yeni bir iPhone çıkabilir Tasarımda herhangi bir değişiklik olmayacağı için ekran boyutları da tamamen aynı kalacak. Yani 4.7 inç ve 5.5 inç'lik boyutlar aynı şekilde devam edecek. Fakat, özel tasarımlı yepyeni bir iPhone 7 modelinin çıkması da söz konusu. Tamamen cam kasayla donatılması beklenen bu "premium" iPhone'da esnek yapıda OLED ekran kullanılacağı ifade ediliyor.
Ana ekran tuşu kalkabilir

                                    Öte yandan alüminyum malzemenin aynı şekilde devam ettirileceği yeni iPhone'larda ana ekran tuşunun tamamen ortadan kaldırılacağı söyleniyor. Bunun yerine tamamen dokunmatik olarak işlev gerçekleştirebilen ekrana gömülü bir parmak izi tarayıcısına yer verilebilir.
Ana ekran tuşu kalkabilir Öte yandan alüminyum malzemenin aynı şekilde devam ettirileceği yeni iPhone'larda ana ekran tuşunun tamamen ortadan kaldırılacağı söyleniyor. Bunun yerine tamamen dokunmatik olarak işlev gerçekleştirebilen ekrana gömülü bir parmak izi tarayıcısına yer verilebilir.
Yüksek performanslı Apple A11 yongası kullanılabilir

                                    Tasarımda olmasa da performans tarafında çok önemli bir gelişme söz konusu. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın Apple A10 yerine Apple A11 yongasını kullanacağı belirtiliyor. Yeni nesil bu işlemci daha minik bir zar alanında daha yüksek performans sergileyecek.
Yüksek performanslı Apple A11 yongası kullanılabilir Tasarımda olmasa da performans tarafında çok önemli bir gelişme söz konusu. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın Apple A10 yerine Apple A11 yongasını kullanacağı belirtiliyor. Yeni nesil bu işlemci daha minik bir zar alanında daha yüksek performans sergileyecek.
Kablosuz şarj özelliği

                                    En çok merak edilen detaylardan birisi de kablosuz şarj teknolojisi. Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteren çeşitli belgeler internete sızmıştı. Ancak, şirketin yeni nesil iPhone'larda bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacağı şu an için bilinmiyor. Bu teknolojinin ilk etapta yalnızca premium modele uygulanması da söz konusu.
Kablosuz şarj özelliği En çok merak edilen detaylardan birisi de kablosuz şarj teknolojisi. Apple'ın geçtiğimiz dönemlerde kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteren çeşitli belgeler internete sızmıştı. Ancak, şirketin yeni nesil iPhone'larda bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacağı şu an için bilinmiyor. Bu teknolojinin ilk etapta yalnızca premium modele uygulanması da söz konusu.
Beklentiler hayli yüksek
Konu iPhone olunca elbette beklentiler hayli fazla. Bu gelişmeler doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni bilgiler de şekillenecektir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >