iPhone 8'de ekran çözünürlüğü 2K'ya çıkacak

Yeni nesil OLED ekranlarla birlikte iPhone 8'de ekran çözünürlüğünün 2K yani 2560 x 1440 piksele çıkacağı söyleniyor.

Önümüzdeki sene Eylül'de çıkması beklenen iPhone 7s ve iPhone 7s Plus ile haberler gelmeye devam ederken, iPhone 8 hakkındaki ilk bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Apple'ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı devrimsel yenilikleri 2018 yılında tanıtacağı iPhone 8'e sakladığı biliniyor. Bu yeniliklerin başında elbette ekran kısmı geliyor. Cupertino merkezli şirketin, iPhone 8'de OLED ekrana yer vereceği kesin. Keza Sharp, Mayıs'ta yaptığı açıklamayla birlikte Apple'ın yeni nesil akıllı telefonlarında OLED ekran kullanacağını doğrulamıştı.

Apple'dan ekran devrimi: iPhone 8'in ekranında müthiş yenilikler olacak
Apple'dan sürpriz hamle: iPhone 8'in kaderi değişiyor
OLED ekrana geçiliyor

                                    
                                    Geçtiğimiz dönemlerde Apple'ın 2018'de 10.yıla özel bir iPhone Pro tanıtabileceği konusu gündeme gelmişti. Ancak, son bilgiler yalnızca iki tane yeni iPhone tanıtılacağı yönünde. Yani yalnızca iPhone 8 ve iPhone 8 Plus çıkarılacak. Her iki model de OLED ekranla donatılacak.
OLED ekrana geçiliyor Geçtiğimiz dönemlerde Apple'ın 2018'de 10.yıla özel bir iPhone Pro tanıtabileceği konusu gündeme gelmişti. Ancak, son bilgiler yalnızca iki tane yeni iPhone tanıtılacağı yönünde. Yani yalnızca iPhone 8 ve iPhone 8 Plus çıkarılacak. Her iki model de OLED ekranla donatılacak.
Çözünürlük 2K'ya çıkıyor

                                    
                                    Yeni OLED ekranlarla birlikte çözünürlük kısmında da önemli gelişmeler yaşanacak. Bu doğrultuda iPhone 8'in ekran çözünürlüğü Full HD, yani 1920 x 1080 piksel olacak. Daha büyük ekranlı olacak iPhone 8 Plus'ın ekran çözünürlüğü ise 2K yani 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacak. Apple'ın çözünürlük savaşında teorik olarak diğer akıllı telefon üreticilerinin gerisinde kaldığı söylenebilir. Ancak şirket rakamlara takılmıyor ve bunun yerine kullanıcıya en iyi deneyimi sunduğunu özellikle belirtiyor.
Çözünürlük 2K'ya çıkıyor Yeni OLED ekranlarla birlikte çözünürlük kısmında da önemli gelişmeler yaşanacak. Bu doğrultuda iPhone 8'in ekran çözünürlüğü Full HD, yani 1920 x 1080 piksel olacak. Daha büyük ekranlı olacak iPhone 8 Plus'ın ekran çözünürlüğü ise 2K yani 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacak. Apple'ın çözünürlük savaşında teorik olarak diğer akıllı telefon üreticilerinin gerisinde kaldığı söylenebilir. Ancak şirket rakamlara takılmıyor ve bunun yerine kullanıcıya en iyi deneyimi sunduğunu özellikle belirtiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >