iPhone 8'e ait olduğu iddia edilen fotoğraf sızdı: Analistler şaştı kaldı

​iPhone 8'e ait olduğu iddia edilen fotoğraf sızdı: Analistler şaştı kaldı
​iPhone 8'e ait olduğu iddia edilen fotoğraf sızdı: Analistler şaştı kaldı

Apple'ın stratejik ortağı Foxconn'a ait bir bilgisayardan sızan fotoğraf iPhone 8 hakkındaki sorulara cevap vermek yerine daha çok kafa karışıklığına sebep oldu.

Apple'ın stratejik ortağı olan Foxconn'dan sızdığı iddia edilen fotoğrafın ne zaman çekildiği ve orijinal olup olmadığı belirsiz. Bu nedenle fotoğrafı incelerken bunun bilincinde olmanızı öneririz.

Fotoğrafta görülen çizim, Mühendislik Doğrulama Test biriminden gelmiş gibi görünüyor. Yani Apple'ın bu yıl test edeceği ondan fazla iPhone prototipinden biri olabilir. Bu sebeple fotoğraftaki çizim gerçek olsa bile sadece konsept olarak kalabilir.

Fotoğrafta gördüğümüz kadarıyla telefonun arka tarafında dikey olarak hizalanmış çift kamera sistemi mevcut. Japon web sitesi de Mac Otakara da daha önce dikey olarak hizalanmış çift kamera sistemi olacağını iddia etmişti. Bu çizimde dokunmatik ID arka panelde görülüyor. Apple'ın dokunmatik sensörünü iPhone 8'in ekran tablasının altına entegre edeceği sık sık söylense de, Cowen ve Company analisti Timothy Arcuri geçtiğimiz günlerde Apple'ın ekran altı bir çözümü aşırı maliyet nedeniyle kullanmayabileceğini savunuyor. iPhone'un kenar tarafında ise ses düğmeleri, kilit düğmesi, SIM kart yuvası, şarj girişi, hoparlör ızgarası ve büyük olasılıkla ikinci bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Ancak çizimde 3.5 milimetrelik bir kulaklık yuvası bulunmuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >