iPhone'larda depolama sorununu çözen basit numara

iPhone kullanıcıları saklama alanı probleminden her zaman muzdarip olmuşlardır. Günümüzde uygulamaların boyutunun gün geçtikçe büyüdüğünü düşünürsek bu soruna bir çözüm bulmak gerekiyor. İşte o çözüm...

Bir Reddit kullanıcısının keşfettiği basit bir numara sayesinde siz de telefonunuzda yer açabilir, depolama sorununuzu kısmen de olsa çözebilirsiniz.

iPhone markalı cihazlarda yer açmak için yapmanız gereken basit yönteme göre; telefonunuzdan iTunes Store uygulamasına giriş yapıp, herhangi bir filmi kiralıyormuş gibi yapmanız gerekiyor. Bunun öncesinde telefonunuzda kalan alan miktarını kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > Genel > Saklama Alanı / iCloud Kullanımı > Kullanılabilir başlığı altında yer alan depolama alanı kalan miktarı kontrol edin. iTunes Store üzerinde telefonunuzdaki kalan boş alandan daha büyük bir filmi seçin. iTunes'a girin ve tercihen en büyük boyutlu filmin detay sayfasına gidin. Film ayrıntılarında yer alan şimdi filmi kirala seçeneğini seçin. Bu işlem sırasında telefonunuz kısmen temizlenecek. Ancak filmin boyutu yüksek olduğu için telefonunuzda o kadar yer açamayacak ve kiralama işlemi iptal olacak. Fakat temizleme işlemi nedeniyle telefonunuzda ekstra yer açılmış olacak. Her deneme de bu boyutu daha da artırmış olabilirsiniz.





Telefonunuzda Apple'ın size söylediğinden daha fazla serbest alan var aslında ancak fakat teknoloji devi bu 'gizlediği' alanın ne kadar olduğunun bilgisini paylaşmıyor. Bu yapacağınız işlem sonucunda ortaya çıkan fazla alan da işte bu gizlenen kısımla alakalı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >