iPhone'larınızı yedeklemezseniz yüklediğiniz her şey silinecek

iPhone'larınızı yedeklemezseniz yüklediğiniz her şey silinecek
iPhone'larınızı yedeklemezseniz yüklediğiniz her şey silinecek

iOS 10.3 güncellemesi yayınlanmak üzere. Bu güncellemeyi iPhone'unuzu yedeklemeden yüklerseniz her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Bakın iPhone'larda bu güncelleme geldiğinde ne değişecek?

iOS 10.3 küçük bir güncelleme fakat çok önemli bir değişiklik içeriyor. Bu da ve iPad'lerin HFS + dosya sisteminden yeni Apple Dosya Sistemi'ne (APFS) geçecek olması. APFS, katı hal depolama, güçlü şifreleme ve daha fazla depolama tasarrufu için geliştirilmiş önemli bir yenilik. APFS, kademeli olarak varsayılan macOS dosya sistemi haline gelecekken aynı durum iOS cihazlar için de geçerli. Apple, watchOS'u da yeni dosya sistemine taşımayı planlıyor.

HFS + dosya sistemi ile APFS birbiri ile uyumlu değil. Bir kez APFS'ye geçtikten sonra, tüm verilerinizi silmeden ve belleği yeniden biçimlendirmeden HFS + 'ya dönüştürmenin hiçbir yolu yok. Bunun anlamı, iOS 10.3 yüklü bir cihazda depolanan her dosyanın eski biçimden yeni biçime dönüştürüleceğidir. Apple, bu dönüştürme sürecini olabildiğince düzgün ve kayıpsız hale getirme konusunda çaba harcıyor. Ancak bir dosya sistemini yükseltmek her zaman bir şeylerin ters gitme ihtimalini ortaya çıkarıyor. Eğer güncelleme işlemi sırasında bir sorun oluşursa verilerinizi kaybedersiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >