Jack Dorsey, Facebook'la dalga geçti

Twitter CEO'su Jack Dorsey.
Twitter CEO'su Jack Dorsey.

WhatsApp, Instagram ve Facebook'a erişim sorunu devam ediyor. TSİ 18.44'te başlayan sorun, milyarlarca kullanıcının platforma erişmesinin önüne geçiyor. Özellikle Twitter'da konuya ilişkin çok sayıda yorum yapılırken Twitter CEO'su Jack Dorsey'den de fazlasıyla dikkati çekici bir açıklama geldi. Dorsey, 'Facebook alan adının ele geçirildiği' iddiasına "Kaç para?" sorusuyla cevap verdi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'a saatlerdir erişim sağlanamıyor. Erişim problemlerinden etkilenen platformların tamamının Facebook çatısı altında olması 'veri merkezlerinde bir problem mi var?' sorusunu da beraberinde getirdi.

Tüm dünya söz konusu platformlardaki erişim sorununu konuşurken ilginç bir gelişme yaşandı. facebook.com alan adı 73 sterlin karşılığında satışa çıkarıldı.

Birçok Twitter kullanıcısı tarafından alaycı ifadelerle gündeme getirilen 'satış meselesi' için dikkati çekici bir paylaşım da Twitter CEO'su Jack Dorsey'den geldi. Dorsey, söz konusu satış iddiasına 'Kaç para?' sorusuyla bambaşka bir boyut kazandırdı.

"Mark Zuckerberg satın alamadı"

Facebook sonrası; Instagram ve WhatsApp'ı da kendi saflarına katmayı başaran Mark Zuckerberg'in Twitter'ı da ekosistemlerine eklemek için gösterdiği çaba asla sonuç vermedi.

Jack Dorsey ve Mark Zuckerberg.
Jack Dorsey ve Mark Zuckerberg.

Jack Dorsey, Twitter'ın söz konusu habitata dahil olamayacağını her fırsatta vurgularken ikili arasındaki rekabet de uzun zamandır sık sık konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >