Jaguar, 60 yıl sonra efsane D-Type otomobilini yeniden üretmeye başladı

D-Type
D-Type

Üç kez üst üste Le Mans yarışını kazanan ve 1957'deki bir yangınla üretimi yarıda kalan Jaguar'ın efsane otomobili D-Type yeniden üretilmeye başladı. 25 araç daha üretecek olan İngiliz şirket, antika otomobilin yeni sürümlerini en az 1 milyon dolardan satacak.

Elektrikli otomobil dönüşümünde en hızlı mesafe kateden üreticilerden biri olan Jaguar, geleceğe yönelik büyük yatırımlarının yanında antika modeller için de birbiri ardına yeni projelerle hayranlarının karşısına çıkıyor. Geçen yıl XKSS modelinden 9 tane daha üreterek satışa çıkaran İngiliz otomotiv devi, şimdi de XKSS'in referans aldığı D-Type için orijinal formda üretime başladı.

1955, 1956 ve 1957 yıllarında Le Mans yarışında ipi göğüsleyen otomobil olan Jaguar D-Type, başlangıçta sadece 100 adet üretimek üzere firma tesislerinde imal edilmeye başlamıştı. 75'i üretildikten sonra D-Type'ı XKSS adıyla yarış pistlerinden umumi yollara uyarlayan şirket, 1957'deki yangın yüzünden son 9 aracın üretimini tamamlayamamıştı. Geçen yıl yarıda kalan işini tamamlayan Jaguar, bu sene ise 62 yıl önce üretmekten vazgeçtiği 25 D-Type için kolları sıvadı.

Köpek balığını andıran benzersiz tasarımıyla otomotiv endüstrisinde çok sayıda dizayn anlayışına ilham kaynağı olan Jaguar D-Type, yeni üretim sürümleriyle tekrar Jaguar hayranlarının beğenisine sunulacak. En az bir milyon dolardan alıcı bulması beklenen aracın 60 sene önceki ilk üretim modelleri bundan çok daha yüksek fiyatlara alıcı buluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >