Jeff Bezos ile uzayda seyahat edecek son kişi de belli oldu!

jeff bezos uzay seyahati
jeff bezos uzay seyahati

Jeff Bezos 20 Temmuz'da yapacağı uzay seyahatinde yanında götüreceği dördüncü kişiyi sosyal medya hesabından açıkladı. Seyahat edecek kişinin yaşı ise dikkat çekici.

Amazon'un patronu Jeff Bezos sahibi olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ile Temmuz'un 20'sinde uzaya seyahat edecek. Bezos uzay seyahatı için yanında dört kişiyi de götürme kararı vermişti. Daha önce yanında uzaya gidecek ilk üç kişiyi açıklayan Jeff Bezos kalan son kişiyi ise sosyal medya hesabından duyurdu.

Bezos ile birlikte uzaya seyahat edecek kişi ABD'li eski bir kadın pilot olan Wall Funk. Kadın pilotun en dikkat çeken yanı ise yaşı.

Uzaya gidecek olan en yaşlı insan olacak

20 Temmuzda gerçekleşecek olan uçuş eğer başarılı olursa 82 yaşındaki ABD'li eski pilot Wall Funk uzaya seyahat eden en yaşlı insan olma unvanını kazanacak.

Jeff Bezos (@jeffbezos)'in paylaştığı bir gönderi

Pilotun diğer nitelikleri de dikkat çekiyor. Funk, Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Araştırma Güvenliği Kurulunda görev yapmış ilk kadın müfettiş olarak biliniyor. Ayrıca 1960’lı yıllarda ABD’de kadın pilotlara astronotluk eğitimi vermek için başlatılan Women in Space programını başarıyla bitiren en genç mezun olduğu belirtiliyor.

Wally Funk kendisiyle beraber 13 kadın arkadaşıyla eğitimlerini tamamlamalarına rağmen program iptal edilmiş ve neticede hiçbiri uzaya gidememişlerdi.

Wally Funk ile beraber uzay seyahatini değerlendirdiği anları Instagram hesabında paylaşan Jeff Bezos, Funk’a dünyaya indikten sonra söyleyeceği ilk sözün ne olacağını sordu. “Bu başıma gelen en iyi şey diyeceğim” diye cevap veren Funk hemen ardından Bezos’a sarılacağını ekledi.

Kendi duygularını da videoda paylaşan Jeff Bezos bu günlerin hayalini 5 yaşından beri kurduğunu ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >