Jeff Bezos'un net serveti 150 milyar doları aştı

Amazon
Amazon

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Jeff Bezos'un serveti 150 milyar doları aştı.

Bezos, ilk olarak Temmuz 2018'de dünyanın en zengini olmuştu. Ama şu an kendisi modern tarihin en zengin insanı.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte Amazon'un kazancı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bezos, net servetine 2020'nin başından bu yana 35 milyar dolar ekledi.

Dünyanın en zengin isimleri listesini sıkça paylaşıyoruz. Hem GZT.com hem de sosyalmedyahesaplarımızda sık sık konu edindiğimiz bu liste, aslında sıkaralıklarla değişebiliyor. Yani aslında en zenginler listesinin ilk sıraları kolayca değişebiliyor. Pandemiyle birlikte bu alanda en fazla kazanç elde eden şirketlerin başında Amazon geliyor. Dolayısıyla şirket CEO'su Jeff Bezos gelirini katlamaya devam ediyor.

Temmuz 2018'de ilk kez dünyanın en zengin ismi listesinin zirvesine yerleşmişti.

Son istatistikler ve Bloomberg Milyarderler Endeksi Jeff Bezos'un net serveti 150 milyar dolara çıktığını gösteriyor. Bezos, ilk olarak Temmuz 2018'de bu listenin ilk sırasına yerleşti. Bu rakam aslında onu modern tarihin en zengin insanı yapıyor.

Jeff Bezos'un net serveti yılbaşından bu yana 35 milyar dolar artmış durumda.
Jeff Bezos'un net serveti yılbaşından bu yana 35 milyar dolar artmış durumda.

Jeff Bezos için 2020'nin en azından maddi anlamda çok iyi geçtiği söylenebilir. Analizlere göre Amazon CEO'su yılbaşından bu yana net servetine neredeyse 35 milyar dolar daha ekledi. Böylece serveti toplamda 150 milyar dolara ulaştı. Bezos'un serveti bu yılın başından beri istikrarlı bir şekilde tırmanıyor.

Mart başında koronavirüs pandemisinin dünya çapında yayılmaya başlamasıyla birlikte şirket internet alışverişi konusunda çok büyük bir talebi karşılamaya başladı. Perakende devi, gelen taleplerle başa çıkmak için 175 bin kişilik yeni ekip daha kurdu. Şirketin hisseleri pandemiyle birlikte 2000 doların üzerine çıktı ve Cuma 2483 dolardan işlem gördü. Bezos, pandemi sürecinde depoları sık sık ziyaret etmiş ve gerek hijyen gerekse sosyal mesafe kurallarına defaatle uyulması gerektiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >