Karar uygulanmaya başlandı: WhatsApp'ta grup yöneticisi tutuklandı

WhatsApp
WhatsApp

Toplu sohbetlerde paylaşılan metin ve görsel içeriklerin tümünden sorumlu olan WhatsApp grup yöneticileri, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun son örneği ise Hindistan'da gerçekleşti. Bir WhatsApp grup yöneticisi paylaşılan içerikler sebebiyle tutuklandı.

Birkaç hafta önce Hindistan'da alınan kararla WhatsApp'taki grup yöneticilerinin içeriklerden sorumlu tutulabileceği kesinleşmişti. Yani böylece WhatsApp gruplarında konuşulan ve paylaşılan içeriklerden grup yöneticileri sorumlu tutulabiliyor. Hindistan'da yaşanan yeni bir olay, alınan kararın gerçekliğini ve cezaiyaptırımları net bir şekilde ortaya koyuyor.

Ülke genelinde toplam 160 milyondan fazla kişinin tercih ettiği anlıkmesajlaşma yazılımı WhatsApp, grup yöneticilerinin başına bela olabiliyor. Zira oluşturulan bir özel toplu sohbete atılan çeşitli fotoğraflar, bir kişinin Karnataka'da tutuklanmasını ve ardından kefaletle serbest bırakılmasına sebep oldu.

WhatsApp'ta uygulanmaya başlanan bu sistemin yakın zamanlarda diğer platformlarda da hayata geçebileceği konuşuluyor. Alınan karar uygulanmaya başlansa da sosyal medyada kullanıcıların konuyla alakalı sesi yükselmeye başladı. Keza birçok kişi alınan bu kararlar

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >